Politică

Decizie crucială la PSD. Şedinţa CExN, convocată pentru ora 14.00.

Partidul Social Democrat a convocat pentru joi, la ora 14.00, şedinţa Comitetului Executiv Naţional, în care iniţial trebuia să se discute numele viitorului premier, însă, în urma refuzului dat de Grindeanu, conducerea PSD trebuie se găsească soluţii sunt pentru a depăşi criza politică.

Decizie crucială la PSD. Şedinţa CExN, convocată pentru ora 14.00. Excluderea lui Grindeanu şi o posibilă moţiune de cenzură, variante analizate la reuniune Decizie crucială la PSD. Şedinţa CExN, convocată pentru ora 14.00. Excluderea lui Grindeanu şi o posibilă moţiune de cenzură, variante analizate la reuniune

CExN al PSD va decide, joi, calea de urmat în condiţiile în care premierul Sorin Grindeanu nu a demisionat ca urmare a retragerii sprijinului politic, iar preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că va convoca consultări pe tema desemnării unui nou premier doar dacă şeful actual al Executivului aflat în funcţie demisionează sau este demis constituţional, prin moţiune de cenzuză, scrie Mediafax.

PSD ar putea decide inclusiv depunerea unei moţiuni de cenzură care să ducă la demiterea constituţională a lui Grindeanu de către Parlament.


Sorin Grindeanu, care spunea miercuri că este de 20 de ani în partid, ar putea fi exclus la şedinţa de azi, după ce în CExN al PSD de miercuri membrii au votat ca cei care vor face parte dintr-un guvern care nu e susţinut de partid, să fie excluşi.

Preşedintele Klaus Iohannis a primit, joi, scrisoarea liderilor PSD şi ALDE prin aceştia anunţă retragerea sprijinului politic pentru premierul Sorin Grindeanu, a declarat purtătorul de cuvânt Mădălina Dobrovolschi. Aceasta a anunţat că în mometul de faţă nu se întrunesc condiţiile constituţionale pentru ca şeful statului să convoace consultări cu partidele pentru numirea unui nou premier.

Etichete: sorin grindeanu psd
Ultimele Stiri
abonare newsletter