Politică

Sociolog clujean, despre alegerile din PNL: “E bine totuşi că liberalii nu au un singur candidat, aşa cum ne-au obişnuit”

Lupta internă pentru şefia PNL a început, iar cei trei candidaţi au pornit la vânătoare de voturi.

Sociolog clujean, despre alegerile din PNL: “E bine totuşi că liberalii nu au un singur candidat, aşa cum ne-au obişnuit” Sociolog clujean, despre alegerile din PNL: “E bine totuşi că liberalii nu au un singur candidat, aşa cum ne-au obişnuit”

Unul dintre cei trei candidaţi la şefia PNL, Ludovic Orban a venit miercuri la Cluj pentru a-şi prezenta moțiunea de candidatură şi pentru a strânge voturi de la colegii de partid.

Orban s-a lăudat singur declarând că el are prima şansă la câştigarea preşedinţiei PNL. "Nu există decât primul loc. Stau foarte bine. De departe se vede că am prima şansă. (...) Din 47 de filiale, deja în 27 de filiale există un sprijin consistent, foarte puternic”, a spus printre altele, Orban.


Sociologul Ioan Hosu: “Aşteptăm dezbateri”

Specialiştii atrag atenţia că oamenii nu mai vor să vadă şefi de partide şi luptă pentru ciolan, ci lideri.

„Aşteptăm ca de obicei să vedem dacă apar lideri politici, pentru că noi nu avem lideri politici. Acum avem doar şefi de partide care nu sunt şi lideri ai partidelor. Competiţia la liberali ar trebui să se bazeze pe discursuri referitoare la ceea ce înseamnă, liberalismul, viziunea privind transformarea PNL”, spune sociologul clujean Ioan Hosu.


De asemenea, sociologul clujean îi ironizează pe liberali, care ne-au obişnuit ca la alegerile interne să aibă câte un singur candidat, ca pe vremea lui Ceauşescu.

„Totuşi, e o mare performanţă la PNL că nu au doar un candidat, ci mai mulţi, cum au de obicei filialele judeţene. Competiţia e binevenită.


Cred că lumea vrea să vadă dezbateri între candidaţi, nu vrea să audă câte filiaale susţin un candidat şi câte susţin alt candidat. Oamenii vor să audă dezbateri despre programe, competiţii, despre cum vor să reformeze partidul. De exemplu, ce spune viitorul lider PNL despre performanţa Guvernului Grindeanu, ce spune despre SIPA, cred că temele de discuţie trebuie să fie în zona care preocupă pe toată lumea. Ce spune şi cui se adresează acel candidat, cu ce idei vine în faţă, cred că asta e cel mai important”, mai spune Ioan Hosu.  

Congresul PNL, în 17 iunie

Congresul național al PNL, în cadrul căruia se va alege viitorul președinte al partidului de către delegații aleși și de drept din teritoriu va avea loc în 17 iunie. Preşedinţia PNL este disputată de Ludovic Orban, Viorel Cataramă şi Cristian Buşoi, după ce Cătălin Predoiu s-a retras din cursă.


Liberalii clujeni au anunţat că nu vor susţine ăn mopd special, pe cineva anume. Se ştie însă deja că liderul PNL Cluj Daniel Buda îl susţine pe Cristian Buşoi, ca lşi deputatul Sorin Moldovan. De asemenea, Adrian Oros şi Marius Nicoară îl susţin pe Ludovic Orban.

Etichete: ludovic orban
abonare newsletter