Politică

Buda cere ajutorul Comisiei Europene să îşi numere oile

Europarlamentarul Daniel Buda susţine că crescătorii de ovine sunt în pragul falimentului şi cere intervenţia Comisiei Europene. Despre politicianul clujean se ştie că este preocupat de zootehnie şi este crescător de oi.

Buda cere ajutorul Comisiei Europene să îşi numere oile Buda cere ajutorul Comisiei Europene să îşi numere oile

România deţine în momentul de faţă un număr impresionant de oi, 12 milioane de capete, dar situaţia s-ar putea modifica drastic în viitorul apropiat. Crescătorii sunt aproape falimentari în momentul de faţă, aşa încât ar putea renunţa la jumătate din efectivele turmelor lor până în anul 2020. Cel puţin asta susţinea recent Dumitru Dinulescu, preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Ovine şi Caprine Constanţa, proprietarul a 2.000 de oi.

Situaţia îl îngrijorează pe Buda, care a hotărât să interpeleze Comisia Europeană pe această temă.


„Sectorul creşterii ovinelor şi caprinelor trece printr-o perioadă extrem de dificilă iar sprijinul Comisiei Europene este vital! Zilele acestea am transmis Comisiei Europene o întrebare cu solicitare de răspuns scris, în baza procedurilor parlamentare de care dispun, pe tema dificultăţilor cu care se confruntă în acest moment sectorul creşterii ovinelor şi caprinelor din România. Mai mulţi reprezentanți ai Asociației Crescătorilor de Ovine și Caprine mi-au semnalat riscul înjumătățirii numărului de oi deținute de fermierii români până în anul 2020. De asemenea, mi-a fost semnalată problema sustenabilității acestui sector în condițiile în care crescătorii de ovine nu reușesc să își amortizeze costurile. Prețurile de vânzare au scăzut la un nivel îngrijorător astfel încât deținătorii de ovine nu reușesc să încaseze vreun profit“, a notat euroalesul, potrivit eurostiri.eu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter