Politică

USR îşi alege conducerea în acest weekend la Cluj

Aproximativ 300 de membri şi invitaţi vor participa la Congresul Extraordinar al USR care va avea loc în perioada 12 – 14 mai la Cluj-Napoca.

Deputatul clujean (foto) Emanuel Ungureanu candidează la şefia USR Deputatul clujean (foto) Emanuel Ungureanu candidează la şefia USR

În cadrul Congresului, se va alege conducerea centrală, Biroul Naţional, Comisia de arbitraj, practic toată conducerea. De asemenea, se va adopta un nou statut.

Săptămâna trecută, deputatul USR de Cluj, Emanuel Ungureanu, a anunţat că va candida pentru funcţia de preşedinte al partidului.


Emanuel Ungureanu spunea că lupta anticorupţie îi uneşte pe toţi membrii USR.

“Candidatura mea la poziţia de preşedinte al partidului va da glas dorinţei celor care îşi doresc un partid unit în care să se regăsească toţi cei care au caracterul suficient de puternic încât să reziste tentaţiei vanităţii că au întotdeauna dreptate. Vorbim enorm în USR, avem o groază de idei, dar avem puţini oameni de acţiune. Totul s-a întâmplat foarte repede, unii dintre noi au muncit mai mult decât alţii. Mă refer acum, mai ales la colegii din Bucureşti care au transformat USB în USR după o campanie reuşită la locale.


Îmi doresc enorm că după acest congres Nicuşor Dan şi Cristi Ghinea, Clotilde Armând să comunice mai bine şi să lucreze excelent împreună. Sunt doar trei dintre oamenii formidabili pe care îi are acest partid şi care au calităţi certe de lider, mai adaug un nume, un om bun, Iulian Bulai, dar sunt mulţi ca el. Avem o echipă de parlamentari redudatibila. Aştept să cunosc filialele în care nu am avut cum să ajung până acum. Lupta anticorupţie ne uneşte pe toţi, sunt foarte sigur de asta, vă rog din suflet, măcar pentru o vreme, până învăţăm ce înseamnă doctrine şi ideologie, progresist şi conservator să nu căutăm conflictul în discuţiile noastre particulare şi mai ales în public. Electoratul nostru este mai educat, mai pretenţios dar la fel de latin”, spunea deputatul.

În cursa pentru funcţia de preşedinte al USR s-au mai înscris actualul preşedinte al USR Nicuşor Dan şi alte două persoane - Şerban Marinescu (consilier parlamentar şi fost lider M10, a candidat pe listele USR la Camera Deputaţilor în Teleorman dar nu a prins un loc de deputat) şi Florina German.

Ultimele Stiri
abonare newsletter