Politică

Raluca Turcan, la Cluj: “Credeţi că PNL ar fi fost mai breaz la guvernare decât cei de acum? La alegerile din decembrie, a fost praf”.

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat, duminică, La Consiliul de Coordonare Judeţean al PNL Cluj că nu crede în faptul că PNL ar fi avut o guvernare mai bună în cazul în care ar fi câştigat alegerile din decembrie. Raluca Turcan a amintit din nou că, la alegeri "PNL a fost praf”.

Raluca Turcan, la Cluj: “La alegerile din decembrie, PNL a fost praf” Raluca Turcan, la Cluj: “La alegerile din decembrie, PNL a fost praf”

“Credeţi că PNL ar fi fost mai breaz la guvernare decât cei de acum? Mie mi-e teamă că în unele locuri nu. Aceasta pentru că am fost în trecut fără fermitate, fără consecvenţă, fără o poziţie clară asumat. Am avut o cruntă ruptură între centru şi baza partidului, o fractură între conducerile judeţene şi baza celor mulţi. Cu astfel de fisuri, PNL nu ar fi putut urmări cu decenţă, integritate, profesionalism şi consecvenţă valorile şi soluţiile la guvernare”, a spus Raluca Turcan.

“După ce am fost aleasă în funcţie, am comandat un raport profesionist pentru a înţelege ce s-a întâmplat cu PNL, iar concluzia a fost că, în pofida unor rezultate foarte bune, PNL a fost praf. Am spus-o şi o repet cu riscul de a deranja. După acel praf obţinut la parlamentare, riscăm să nu fi înţeles unde am greşit şi să repetăm erorile în unele locuri. Asta mă doare şi mă preocupă. La viitoarele alegeri interne am datoria să mă fi asigurat că toţi colegii din PNL au înţeles ce s-a întâmplat şi măcar au încercat să corecteze”, a completat Raluca Turcan.


Nu este prima dată când Turcan critică PNL. În urmă cu câteva săptămâni, preşedintele interimar al PNL spunea de asemenea, că la alegerile parlamentare „Partidul Naţional Liberal a fost praf”, din cauza lipsei dialogului.

De asemenea, Turcan a declarat că PNL va trebui să atragă electoratul care a plecat spre USR pentru a putea deveni o alternativă credibilă pentru PSD.


La Consiliul de Coordonare Judeţean al PNL Cluj participă peste 400 de delegaţi, printre invitaţi aflându se primarul Emil Boc. secretarul general al PNL, Cristian Buşoi, candidaţii pentru funcţia de preşedinte PNL, Ludovic Orban şi Cătălin Predoiu.

Etichete: pnl raluca turcan
Ultimele Stiri
abonare newsletter