Politică

Buda candidează (ca de fiecare dată) singur şi… câştigă

Liberalii clujeni au duminică alegeri interne pentru şefia organizaţiei judeţene. Ca şi la alegerile pentru filiala municipală, în cursa pentru cea mai înaltă funcţie s-a înscris un singur candidat: Daniel Buda. Europarlamentarul clujean candidează singur, exact ca în 2010 şi în 2013.

De asemenea, la alegerile de duminică pentru funcţiile de prim-vicepreşedinţi s-au înscris senatorul Marius Nicoară şi Mircea Moroşan  Nici aici nu vor fi surprize, pentru că există doar două posturi de prim-vicepreşedinţi.

Horia Şulea, un pas în spate

Deşi iniţial Horia Şulea a anunţat că ar putea intra în cursa pentru şefia organizaţiei judeţene, acesta şi-a depus candidatura doar pentru o funcţie de vicepreşedinte din cele opt.


Şulea a decis să facă un pas în spate “pentru binele partidului”. „Am decis să nu mai candidez pentru funcţia de preşedinte, mi-am depus candidatura pentru o funcţie de vicepreşedinte al PNL Cluj. Pentru binele partidului şi pentru tot ceea ce înseamnă liberalism clujean am luat această hotărâre. ”, a spus Horia Şulea.

“Urecheat” de Şulea

Primul care şi-a anunţat public intenţia de a candida pentru şefia PNL Cluj a fost primarul comunei Floreşti, Horia Şulea, care în urmă cu câteva luni a avut un discurs critic la adresa actualului lider al PNL Cluj, Daniel Buda. El spunea atunci că PNL se află în pragul unei disoluţii.


Prin asumarea candidaturii la şefia PNL Cluj, practic Horia Şulea îşi dorea să devină şeful politic al actualilor lideri: Emil Boc, Alin Tişe, Marius Nicoară și Daniel Buda.

“Suntem în pragul disoluţiei, cel puţin astăzi, în condiţiile în care se află PNL, organizaţia judeţeană Cluj. Această organizaţie nu mai poate fi condusă de acei membri de partid, reprezentativi de altfel, care ocupa funcţii la Bucureşti, la Bruxelles sau în altă parte. Problemele sunt atât de grave şi atâta de stringente încât nu ne putem permite ca acum, în pragul dezintegrării, să mai facem experienţe de genul (ne întâlnim și conducem partidul - n.red.) «la sfârşit de săptămână». În opinia mea, preşedintele, vicepreşedinţii și secretarul general trebuie să fie oameni din teritoriu. Să ştie tot timpul și să fie informați de ceea ce se întâmplă şi să fie în măsură să ia deciziile care se impun pe loc și la timp. Unii oameni, fiind mâhniţi de situaţie, tind să se lase, să facă un pas înapoi. Dacă voi avea şansa să ajung preşedinte al PNL Cluj, primul lucru pe care am să îl fac am să încerc să aduc liberalii, cu state vechi, înapoi. Scopul meu este de a reînchega tot ceea ce înseamnă mişcare liberală în judeţul Cluj. Predecesorii mei au făcut o greşeală. Nu au atras tineretul de partea lor, nu au atras tineretul în funcţiile de răspundere astfel încât să creeze perspectiva şi viitorul zilei de mâine. Dacă ne uităm pe grupe de vârstă, există un vid în rândul membrilor cu vârste cuprinse între 30 şi 50 de ani”, spunea Horia Şulea.


Lista lui Buda... Cum să ştii de vineri aleşii de sâmbătă?

Astfel, duminică, Daniel Buda va candida din nou şi va câştiga un al patrulea mandat la şefia, de data aceasta a noului mare PNL. Europarlamentarul nu a avut contracandidat nici la alegerile interne din 2010, nici la cele din 2013. Mai mult, în 2010, şi lista vicepreşedinţilor a fost “bătută în cuie” înaintea alegerilor.

Mai exact, rezultatul alegerilor de atunci era cunoscut cu o zi în urmă. Dovada, o listă trimisă către mai multi membri ai partidului, cu mai bine de 12 ore înainte de alegeri, şi pe care apăreau numele celor ce au obţinut posturi în conducerea filialei. “Lista lui Buda” a fost trimisă de pe adresa de e-mail a unui membru al PDL Cluj, Ovidiu Vişan, subiectul mesajului fiind “Lista aprobată de domnul preşedinte Daniel Buda”. Pe listă se regăseau, cu o singură excepţie, numele tuturor persoanelor care au obţinut a doua zi un mandat în conducerea filialei judetene a PDL.

Ultimele Stiri
abonare newsletter