Politică

Liviu Dragnea, despre abuzul în serviciu: “Nu se poate să nu existe un prag al prejudiciului”

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a susţinut, miercuri, că se impune identificarea unui prag al prejudiciului în cazul infracţiunii de abuz în serviciu şi că acesta va fi stabilit de Parlament, în momentul în care va dezbate şi vota proiectul de lege trimis de ministerul Justiţiei.

Liviu Dragnea, despre abuzul în serviciu: “Nu se poate să nu existe un prag al prejudiciului” Liviu Dragnea, despre abuzul în serviciu: “Nu se poate să nu existe un prag al prejudiciului”

„Nu vreau să mă antepronunţ, dar vă spun în seara asta că nu se poate să nu existe un prag. Poate să fie 1 leu, poate să fie 100 lei, poate să fie 1.000 lei. Aşa cum au spus şi mulţi magistraţi, nu este corect să se lase la aprecierea judecătorului să decidă dacă se poate decide un prag sau nu. Pe de altă parte, ministrul Justiţiei nu este şeful Parlamentului. Parlamentul va decide, pe baza acelui proiect de lege, în consonanţă cu deciziile CCR, care este calea corectă de urmat.”, a spus Dragnea la Antena 3.

El a precizat că Parlamentul va dezbate pe larg această speţă din proiectul de lege.


„Comisia de la Veneţia, deciziile CEDO au spus lucrul acesta. Avem decizia CCR foarte clară care a spus că sunt obligatorii şi prevederile din încheierea de şedinţă, adică din dispozitiv, dar şi din considerente. Va ajunge proiectul de lege în Parlament şi acolo vom dezbate pe larg”, a adăugat Dragnea.

Ultimele Stiri
abonare newsletter