monitorulcj.ro Menu
Politică

Vizita președintelui PMP CLUJ in Republica Moldova (P)

Senatorul PMP Cristian Lungu alături de președintele executiv PMP Eugen Tomac si 11 parlamentari s-au aflat în acest weekend la Chișinău pentru a transmite românilor din RM că nu au fost uitați in lupta pentru cauza unirii.

Vizita a început vineri, 24 martie, cu o conferință de presă urmată de o întâlnire cu primarul Chișinăului, d-l Dorin Chirtoacă și ulterior de o întrevedere cu Înalt Preasfinția Sa Petru Păduraru Arhiepiscop al Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor care păstorește Mitropolia Basarabiei, centrul spiritual al românismului în R. Moldova.

Mesajul pe care delegația PMP l-a dus pe partea stângă a Prutului a fost că pentru prima dată ziua de 27 martie nu mai este o simplă dată în calendar sau în manualele de istorie, ci devine de luni o zi prin care aducem omagiu celor care au avut curajul să ia decizia Unirii Basarabiei cu România acum 99 ani. În fiecare an de acum înainte această zi va fi sărbătorită ca sărbătoare națională.


Parlamentarii romani au efectuat o vizită si la Casa Limbii Române, care este și redacția Revistei Literare „Limba Română” precum si o întâlnire cu autoritățile locale din Dubăsarii Vechi, baștina astronomului român Nicolae Donici, al cărui mormânt l-au vizitat.