monitorulcj.ro Menu

Politică

Ţărăniştii vor să se reunifice pînă la alegeri

Cele două tabere din PNŢCD doresc să încheie litigiile de natură civilă sau penală apărute între membrii celor două tabere. Potrivit unui comunicat emis de PNŢCD Cluj, în urma negocierilor dintre membrii celor două grupări, s-a convenit încheierea unui acord politic de unificare a PNŢCD. Eugen Moiescu, succesorul lui Pavelescu Cele două “aripi” din PNŢCD au convenit convocarea Congresului Extraordinar de unificare al partidului în 12 martie la Bucureşti, urmând ca acolo să fie depusă o “moţiune unificatoare Victor Ciorbea - Aurelian Pavelescu”.

Ţărăniştii s-au întâlnit săptămâna trecută la Bucureşti pentru a-şi alege un nou lider. Astfel, în urma moţiunii depuse, Eugen Moiescu a fost ales liderul PNŢCD, înlocuindu-l  pe Pavelescu. PNŢCD a început, în luna decembrie a anului trecut, “procesul de reunificare a celor două facţiuni”. Declaraţia de la Cluj-Napoca avea drept scop “reconcilierea ţărăniştilor din toată ţara”, pe principiul “de la Cluj a pornit dezbinarea, la Cluj începe reunificarea”.

Radu Sârbu, de-a curmezişul

Celălalt preşedintele ales al PNŢCD, Radu Sârbu este de părere că acordul semnat de cei doi ţărănişti nu are nicio valoare. “Nu are valoare politică şi nici juridică, nefiind acceptat de facţiunile tărăniste. Pavelescu nu mai este preşedinte, iar Ciorbea este un fel de lup singuratic în politică. Un Congres va fi stabilit de Sârbu şi Moiescu. Suntem optimişti datorită înlocuirii lui Pavelescu. Sperăm ca Moiescu să fie mai flexibil decât fostul lider”, a declarat Radu Sârbu. Fostul şef al Fondului Proprietăţii de Stat a adăugat că Unificarea celor două facţiuni este primul pas pe care îl fac ţărăniştii pentru alegerile care se apropie. “Vom face un Congres comun, ne vom întâlni la Sighet pentru a discuta eventuale strategii”, a  mai declarat Sârbu.