Politică

PRU Cluj şi-a ales noua conducere şi a făcut apel către toate forţele naţional-democratice din România

Peste 250 de delegaţi din judeţul Cluj ai Partidului România Unită (PRU) au participat, duminică, la Conferinţa Judeţeană, ocazie cu care şi-au ales noua conducere şi au lansat un apel la unificarea tuturor forţelor naţionaliste din România, printre care şi PRM.

Partidul România Unită, filiala Cluj, care nu a intrat în Parlament, a organizat duminică Conferinţa Judeţeană, având pe agendă şi o rezoluţie cu privire la unificarea tuturor forţelor naţionaliste din România.

Această conferinţă prefaţează Congresul Extraordinar care va avea loc pe 25 martie la Bucureşti.


Cu această ocazie, fostul senator de Cluj Alexandru Cordoş care face parte din conducerea centrală a PRU a fost ales preşedinte al organizaţiei judeţene, iar Mircia Giurgiu prim vicepreşedinte.

“În ultimul an, Organizaţia Judeţeană a Partidului România Unită (PRU) Cluj, a avut o conducere interimară. Este un moment important, PRU Cluj are aproximativ 3000 de membri cu adeziuni şi un număr foarte important de simpatizanţi. Alegerea structurilor de conducere va dinamiza întreaga activitate a partidului, scopul imediat este pregătirea alegerilor locale şi judeţene din 2020. ne dorim să avem cât mai mulţi consilieri locali şi judeţeni şi primari pentru a putea să transpunem ideile şi politica partidului nostru în teritoriu. Am considerat oportun să lansăm un apel la unitate, la realizarea unui pol naţionalist în România, coagularea tuturor forţelor naţionaliste, astfel încât unitatea gândire şi acţiune politică să conducă la rezultate mai bune. Ne dorim să ajungem în consiliile locale, în consiliile judeţene şi în Parlamentul României peste 4 ani”, a spus Cordoş, preşedintele PRU Cluj.


Tot duminică, s-a făcut şi un raport despre rezultatele alegerilor, o proiecţie cu privire la activitatea viitoare a organizaţiei judeţene şi totodată alegerea delegaţilor pentru Congresul PRU.

“De la Cluj vom merge 21 de persoane plus invitaţi, la acest congres. Judeţul nostru se află printre primele 5 judeţe, ca rezultate la alegeri”, a mai declarat fostul senator Alexandru Cordoş.  


Potrivit lui Cordoş, principala temă a Congresului pe lângă analizarea rezultatelor va fi revalidarea conducerii, completare- acolo unde este cazul- şi o rezoluţie cu privire la unificarea tuturor forţelor naţionaliste din România pentru un proiect comun cu care să participe la următoarele alegeri locale şi parlamentare.

„Dorim coagularea tuturor forţelor naţionale moderate în cadrul unui proiect politic naţional. Mă refer la PRM şi la toate partidele care sunt naţionaliste. Într-o primă fază se poate face un proiect comun. Dacă eram împreună, puteam fi azi în Parlament. Ar putea fi deci un proiect comun pentru o alianţă în vederea alegerilor următoare locale şi parlamentare, asta înseamnă să intrăm în consilii locale, judeţene şi în Parlament peste patru ani. Apoi, natural poate să fie o fuziune a unui partid mare naţional, dar naţional moderat şi bazat pe valori europene, nu de extremă”, a completat Cordoş.

Ultimele Stiri
abonare newsletter