Politică

Horia Nasra, liderul PSD Cluj, aşteaptă SCUZE de la deputatul Cătălin Rădulescu: Rolul unui parlamentar nu este să păzească universul cu AKM-ul în mână

Preşedintele PSD Cluj, deputatul Horia Nasra, aşteaptă din partea colegului său de partid de la Argeş, Cătălin Rădulescu, care a declarat că este pregătit să tragă cu mitraliera de la Revoluţie, să îşi ceară scuze.

Horia Nasra, preşedintele PSD Cluj a scris, miercuri, pe o reţea de socializare, că rolul unui parlamentar nu este nici să disperseze românii cu tunurile de apă, nici să păzească universul cu AKM-ul în mână, referindu-se la afirmaţiile deputatului de Argeş, Cătălin Rădulescu, de la care aşteaptă scuze.

„De 24 de ore aştept cel puţin nişte scuze. Rolul unui parlamentar nu este nici să disperseze românii cu tunurile de apă, nici să păzească weltanschauung-ul (universul – n.r.) cu AKM-ul în mână, nici să muncească pe 5.300 lei dacă este nemulţumit, în condiţiile în care este parlamentar într-un partid de #stânga, într-o ţară plină de pungi de sărăcie. De asemenea, libertatea presei este un drept care nu poate fi cumpărat, nici modificat prin intimidări”, a arătat Nasra.


Într-un interviu, Cătălin Rădulescu a spus că şi-a păstrat mitraliera AKM cu care a luptat la Revoluţie şi se declară pregătit să o folosească din nou. Totodată el a criticat protestatarii din Piaţa Victoriei.

Marţi, întrebat de acuzaţiile sale la adresa protestatarilor, deputatul a declarat că "Eu am spus, treaba lor să iasă, numai că s-a terminat acest protest, oamenii stau într-un loc, neautorizaţi, ocupă o piaţă şi întrebarea mea era ce facem noi ceilalţi dacă vrem să ieşim în Piaţa Victoriei. De exemplu, eu să mă duc ca medic să lupt pentru dreptul oamenilor care au cancer. Nu să ocupi o piaţă, un loc, neautorizat, zile întregi", a declarat parlamentarul.


Rădulescu a făcut o comparaţie şi cu oamenii care au ieşit în stradă la Revoluţie.

„Revoluţionarii, când s-a terminat Revoluţia, au plecat acasă. Atâta timp cât ordonanţa nu se mai aplică, se fac dezbateri şi din ele vor ieşi acestei modificări pe codul penal, vreau să înţeleg de ce cineva stă în stradă seară de seară”.


Parlamentarul a declarat că a făcut şi o plângere penală după ce a primit nu mai puţin de 150 de ameninţări cu moartea pentru că a susţinut că protestatarii trebuie să fie alungaţi cu tunurile cu apă.

„Vor fi audiate aceste 150 de persoane ca să spună dacă opinia mea i-a deranjat atât de tare ca să îmi ameninţe copilul”, s-a explicat Rădulescu.


Procurorii de la Parchetul General s-au autosesizat, fiind începută urmărirea penală in rem pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice, au declarat reprezentanţii PÎCCJ pentru MEDIAFAX. Ulterior declaraţiilor făcute de parlamentar, Poliţia din Argeş a demarat verificări privind armele deţinute de Cătălin Rădulescu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter