Politică

Iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei pentru redefinirea familiei, aviz pozitiv din partea Comisiei Juridice

Iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei pentru redefinirea familiei a primit, marţi, avizul pozitiv al Comisiei Juridice din cadrul Camerei Deputaţilor, cu 17 voturi pentru, un vot împotriva şi o abţinere.

Iniţiativa cetăţeneasca de revizuire a Constituţiei pentru redefinirea familiei, aviz pozitiv   sursa foto cugetliber.ro Iniţiativa cetăţeneasca de revizuire a Constituţiei pentru redefinirea familiei, aviz pozitiv sursa foto cugetliber.ro

Doi deputaţi din cadrul Comisiei Juridice au dorit să amendeze proiectul de lege, însă până la urmă au renunţat la recomandarea lui Eugen Nicolicea, preşedinte forului, care a explicat că modificarea proiectului de lege ar putea reduce şansele ca iniţiativa să fie adoptată de Parlament. Proiectul de lege va intra în plenul Camerei, iar pentru a fi aprobat are nevoie de votul a două treimi din numărul total al deputaţilor, a precizat Nicolicea.

Un singur deputat din Comisia Juridică a votat împotriva avizării favorabile a proiectului de lege. Silviu Dehelean (USR) a explicat pentru HotNews ca prevederile constituţionale modificate prin iniţiativa cetăţeneasca există deja în Codul Civil şi nu considera că această modificare este necesară.

Etichete: referendum familie
Ultimele Stiri
abonare newsletter