Politică

STENOGRAMĂ: Deputaţii realeşi nu au angajaţi, din pricina Codului Penal "absurd"

La două luni de la depunerea jurământului, deputaţi realeşi nu pot face angajări, fiind împiedicaţi de articolul 301 din Codul penal, a declarat deputatul UDMR Marton Arpad, în Biroul Permanent, afirmând că aleşii nu au cu cine să lucreze şi că situaţia trebuie rezolvată, potrivit stenogramei.

„Deşi au trecut două luni de la depunerea jurământului, mulţi deputaţi nu au angajaţi din varii motive: unul – că încă nu au reuşit să parcurgă toată birocraţia din Camera Deputaţilor; celălalt – o problemă nerezolvată a articolului 301 din Codul penal, un articol absurd care în teza a doua are chiar jumătate declarată neconstituţională, prin interpretarea cărei legi - care lege are prioritate aici, la noi, la Camera Deputaţilor, adică legea specială sau legea penală care a intrat în vigoare ulterior faţă de legea specială; acei deputaţi care doreau să continue cu aceiaşi angajaţi nu au cum să-şi reangajeze angajaţii”, a declarat deputatul UDMR, Marton Arpad, potrivit stenogramei şedinţei Biroului permanent din 20 februarie.

Deputatul UDRM s-a plâns că deputaţii care au fost realeşi fie nu au angajaţi, fie angajaţii acestora din vechea legislatură trebuie să „lucreze pe gratis”.


„Dar, în cazul acelor deputaţi care au fost realeşi şi care îşi reangajează aceleaşi persoane, pur şi simplu această situaţie trenează de două luni, adică ori lucrează pe gratis oamenii, ori nu au oameni angajaţi în birouri. Problema trebuie să fie soluţionată repede”, a spus Arpad.

„Deci, este un articol absurd pentru care ne încăpăţânăm şi nu lăsăm doar prima teză, adică pentru angajarea rudelor; ne încăpăţânăm să o lăsăm aşa, deşi avem un proiect de lege care este în dezbatere la Comisia juridică. A fost pusă pe ordinea de zi, poate fi adoptată”, a spus deputatul.

Ultimele Stiri
abonare newsletter