Politică

Deputaţii şi senatorii PNL din Comisiile juridice, proiect pentru a transpune deciziile CCR

Deputaţii şi senatorii PNL din Comisiile juridice vor forma o comisie care va elabora un proiect de lege menit să coreleze deciziile CCR cu prevederile Codului Penal şi Codului de procedură penală, a declarat, luni, preşedintele interimar al PNL,Raluca Turcan,cerând PSD să se poziţioneze „tranşant".

„PNL a propus astăzi să realizăm o comisie formată din experţi jurişti, din membri PNL ai celor două comisii din Cameră şi Senat, astfel încât deciziile CCR să poată fi transpuse în Codul penal şi Codul de procedură penală. PNL lansează provocarea în felul acesta celor din PSD să se poziţioneze şi ei tranşant. Credem că aceasta este soluţia pentru a detensiona situaţia din societatea românească”, a declarat preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, la finalul şedinţei Comisie de unificare a PNL.

PNL a cerut PSD să spună clar dacă intenţionează să coreleze deciziile CCR cu cele două coduri, a spus Turcan.


„Solicităm cu fermitate ca PSD-ul să se pronunţe clar dacă intenţionează să facă această corelare a deciziilor CCR cu cele două coduri, pentru că numai în felul acesta putem fi siguri că nu pregătesc o altă lovitură. După cum cunoaştem cu toţii, în momentul de faţă, majoritatea în Parlamentul României este la PSD şi ALDE, dacă Guvernul a scăpat de responsabilitatea ordonanţelor prin Ordonanţa 14 salvatoare în Parlamentul României pericolul planează, aşadar credem că pe de-o parte această ordonanţă ticăloasă trebuie respinsă şi public să spună exact cum înţelege PSD şi ALDE să rezolve problemele rezultate în urma deciziilor CCR", a afirmat Turcan.

Raluca Turcan a spus că soarta „OUG ticăloase” poate fi tranşată definitiv în această săptămână, cerând respingerea OUG 13 în Parlament.

Ultimele Stiri
abonare newsletter