Politică

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor, aşteptată să dezbată şi să facă un raport pe Ordonanţa 14

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor urmează să dezbată luni şi să întocmească raport pe proiectul de lege pentru aprobarea OUG 14/2017 privind abrogarea OUG 13/2017 referitoare la Codurile penale.

FOTO stirileprotv.ro FOTO stirileprotv.ro

Preşedintele Comisiei, deputatul PSD Eugen Nicolicea, a declarat săptămâna trecută că va cere conducerii Camerei aprobarea unui program de lucru, pentru luni de la ora 15,00, pentru dezbaterea şi elaborarea unui raport pe OUG 14, transmite agenţia Agerpres.

"Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a ajuns la un consens - OUG 14 să fie adoptată, iar situaţia OUG 13 să fie clarificată. (...) Voi solicita Biroului permanent ca luni să lucrăm în paralel cu plenul, în aşa fel încât plenul să se poată pronunţa luni sau marţi pe ordonanţa 14, să o aprobe. Ordonanţa 13 nu a venit; eu am avut o propunere ca în corpul legii de aprobare a ordonanţei 14 să se facă specificaţia că ordonanţei 13 i-au încetat efectele la data la care a fost abrogată de ordonanţa 14 şi prin urmare procedura legislativă încetează", a spus Nicolicea miercurea trecută.


Ordonanţa 14/2017 a fost adoptată de Senat, iar Camera este for decizional. Ordonanţa 13/2017 se află în dezbateri la Senat.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter