Politică

Liberalii şi social democraţii clujeni se ceartă pe tema bugetului. PSD Cluj: Liberalii nu au citit cu atenție! Autostrada Transilvania și Autostrada Turda-Sebeș rămân priorități”

Liberalii clujeni îi somează pe parlamentarii PSD-ALDE Cluj să facă publice amendamentele depuse de ei la Legea Bugetului Național. Județul Cluj este din nou Cenușăreasa alocărilor financiare de la bugetul național, spun aceştia. În replică, pesediştii clujeni le reproşează liberalilor că nu au citit cu atenţie Legea bugetului.

“În loc ca odată cu adoptarea noului Buget Național în Parlament să discutăm despre fonduri alocate pentru Autostrada Transilvania, Centura Metropolitană a Municipiului Cluj-Napoca, pista Aeroportului Internațional "Avram Iancu" Cluj și alte obiective de interes județean și regional, asistăm neputincioși la bătaia de joc a PSD față de toți locuitorii județului Cluj și nu numai. 

Parlamentarii PSD-ALDE Cluj, în loc ca măcar să susțină amendamentele parlamentarilor PNL Cluj care vizau finanțarea obiectivelor menționate mai sus, au susținut și votat în schimb dezvoltarea infrastructurii din Teleorman, Dolj, Olt sau Mehedinți, după directivele date de șeful de partid, Liviu Dragnea. Din cauza acestor parlamentari iresponsabili, care nu sunt în stare să iasă din starea de slugărnicie față de șeful de partid, Clujul este vitregit de finanțarea care I SE CUVENEA DE DREPT! Pentru că, domnilor parlamentari ai PSD și ALDE Cluj, banii pentru Cluj nu sunt ai lui Liviu Dragnea sau ai lui Sorin Grindeanu, ci ai clujenilor. Îi somăm pe parlamentarii PSD-ALDE Cluj să spună cu subiect și predicat care au fost amendamentele depuse de ei la Legea Bugetului Național și care dintre aceste amendamente au fost adoptate. Asta ca să cunoască și clujenii realitatea din gura celor pe care i-au votat!”, spun liberalii. 


Parlamentarii liberali din Cluj nu au citit cu atenție Legea Bugetului Național sau au omis cu rea intenție alocările bugetare destinate Clujului, spun social democraţii clujeni. Obiectivele principale de infrastructură ale județului Cluj sunt finanțate de Guvernul Grindeanu: pentru Autostrada Transilvania sunt prevăzute 1,27 miliarde de lei iar pentru Autostrada Sebeş - Turda - 950 de milioane de lei.

De asemenea, potrivit acestora,  conform legii bugetului, în 2017, Guvernul României a alocat fonduri pentru mai multe obiective din județul Cluj: Centura Vâlcele - Apahida - 7.840.000 lei, reabilitarea DN 1C Dej - Baia Mare - 8.925.000 lei, centura Bd. Muncii - Apahida - 245.000 lei, clădirea nouă a Institutului Oncologic - 29.096.000 lei, sediul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară - 14.256.000 lei, sediul Inspectoratului Şcolar Municipal - 2.000.000 lei, corpul nou de clădire de la Biblioteca Centrală Universitară - 1.500.000 lei, Biblioteca Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară - 389.000 lei, extinderea Casei Corpului Didactic - 200.000 lei și pentru Sală de sport a CSŞ Viitorul - 200.000 lei.


„Clujul este o prioritate pentru PSD iar obiectivele strategice sunt sprijinite de către Guvernul României. Parlamentarii liberali din Cluj fie nu au citit cu atenție Legea Bugetului Național, fie au omis cu rea intenție alocările bugetare destinate Clujului. Și proiectele de interes regional precum Spitalul Regional de Urgență, pentru care nici Guvernul Boc nici cabinetul Cioloș nu au alocat finanțare, sunt în atenția PSD și vor fi sprijinite în următoarea perioadă”, spune Horia Nasra, președintele PSD Cluj.

Etichete: psd pnl
abonare newsletter