Politică

Aurelia Cristea atacă PSD: “Ordonanțele au fost date pentru a-l salva pe Liviu Dragnea”

Fostul ministru Aurelia Cristea face acuzații extrem de grave la adresa partidului aflat la guvernare şi în care a activat aproximativ 20 de ani.

”Ordonanțele au fost date pentru a-l salva pe Liviu Dragnea de problemele sale cu Justiția, dar și pe alți parlamentari care au comis abuzuri în serviciu”, declară fostul deputat și ministru PSD Aurelia Cristea, într-un interviu acordat rfi.ro.

Întrebată de ce au fost date aceste ordonanțe atât de controversate Cristea a răspuns:


“Ca să îi salveze pe câțiva dintre actualii lideri PSD, dar nu îi salvează doar pe ei. Îi salvează pe toți cei care au exercitat demnități publice și au comis abuzuri în serviciu. E de fapt o rețea transpartinică pentru că vor fi și de la PNL, și de la PDL, din toate partidele. Scopul a fost clar de a-l salva pe Liviu Dragnea. El avea nevoie de asta, obligatoriu.

…Nu s-a vorbit concret pentru a-l salva în mod direct pe Liviu Dragnea. Însă discuțiile pentru modificări la Codul penal, despre dezincriminarea abuzului în serviciu și încercarea de a fi dezincriminat au mai fost și în decembrie 2013, în marțea neagră. De atunci, în continuu au fost discuții pentru modificări la Codul penal. Cel care le-a blocat a fost Valeriu Zgonea, fostul președinte al Camerei Deputaților”.


Cristea vorbeşte de o dictatură în PSD odată cu preluarea şefiei partidului de către Dragnea.

“Da, dictatura. E o dictatură pe care eu nu am văzut-o în PSD în ultimii 20 de ani. Și am trăit și în perioada Adrian Năstase... Oricine va îndrăzni să ia cuvântul sau să exprime o altă opinie va fi dat afară imediat. Mai mult, au avut o asemenea procedură în ceea ce privește alegerea parlamentarilor astfel încât aceștia să fie toți trecuți prin pixul domnului Liviu Dragnea astfel încât niciunul să nu îndrăznească să spună ceva”, a completat Aurelia Cristea.

Ultimele Stiri
abonare newsletter