Politică

Cristian Grosu: Rechizitoriul (Autentic!) ratat al dlui. Dragnea. Cum poate un politician penal să (nu) ajungă în penal. De ce minte atât de tenace președintele Camerei

Citiți cu atenție textul de mai jos. El face parte din rechizitoriul Autentic al unui vestit politician (PNL) încarcerat și agățat în Justiție. La final vom explica și despre cine-i vorba și care e devastatoarea lui actualitate.

”Potrivit probelor administrate până în prezent, a rezultat că suspectul ……………….. a întocmit, în fapt, proiectul ordonanţei de urgenţă pentru ………………………….., , precum şi pentru modificarea ………………………………………, proiectul de lege, care a fost ulterior adoptat în şedinţa de guvern    din ………………………. şi publicat în Monitorul Oficial al României în …………………… . Pentru atingerea intereselor personale, …………………………., în complicitate cu iniţiatorul proiectului ………. s-a prevalat de angajamentele legislative şi instituţionale pe care ……………………. şi le-a asumat cu ………………și cu reprezentanţii Comisiei Europene, pentru introducerea unor modificări în proiectul de ordonanţă de urgenţă……………”

Textul de mai sus e scris de DNA și se referă la Dan Radu Rușanu (detalii concrete AICI) – liberalul care, în calitate de parlamentar, a intervenit, în beneficul propriu și al altor acoliți, în elaborarea unui document al guvernului USL. (În treacăt fie spus, era vorba de proiectul privind funcționarea ASF – adică o miză mai mică decât libertatea proprie…). A scăpat din cauza unor contracte de confidențialitate, potrivit cursdeguvernare.ro.


Ei bine, așa cum cursdeguvernare.ro a descoperit (și publicat – AICI), într-o situație absolut similară s-a aflat dl. Liviu Dragnea, pe la Cancelaria (de la Camera Deputaților !) căruia a trecut Ordonanța Grațierii – așa cum se vede din imaginea alăturată a metadatelor pe care o REpublicăm (și o vom face cât ne ține internetul).

Acum e clar de ce urgența golirii închisorilor se duce la Parlament la foc domol, ”dezbatere”, iar dezincriminarea corupției (de care e acuzat dl. Tăriceanu, de exemplu și toți hrebencucii ultimilor 27 de ani) se dă prin Ordonanță de Urgență ? Pentru că, dacă Ordonanța Grațierii ar fi ajuns în Monitorul Oficial, Dl. Liviu Dragnea ar fi avut soarta lui Dan Radu Rușanu: și-a creat legislație în interes propriu și ar fi impus-o guvernului – hai să-i zicem așa, ”Grindeanu”.


Astfel încât, în noaptea dintre 31 ianuarie și 01 februarie 2017, guvernul – ca să-i zicem așa, ”Grindeanu” , a trimis Grațierea la Parlament (ca să nu poată fi ”agățat” dl. Dragnea asemenea lui Dan Radu Rușanu), iar dezincriminarea corupției a luat calea Ordonanței de Urgență.

Așa se și explică întoarcerea la 180 de grade a declarațiilor celui de-al treilea om în stat (dl. Dragnea) de la susținerea publică a Grațierii (făcute la cabinetul său de la Cameră – până la a pleca în SUA), și minciunile pe care le auzim de când s-a întors de peste Ocean – cum că habar nu are ce conțin aceste Ordonanțe.


Mărturisesc că eu, cetățeanul, aș vrea ca șeful Camerei Deputaților din ȚARA MEA să poată să explice oficial, sub acuzația de sperjur – și având în față propriile lui declarații cronologice, coroborate cu documentul produs la el la Cancelarie – aceste spumoase contradicții . 

Până atunci, s-ar putea cumva minimiza efectul Ordonanțelor emise de unul dintre miniștrii de Justiție cu cel mai mare potențial infracțional de după dna. Rodica Stănoiu (când se aruncau procuroii pe geam de atâta dreptate) – și poate, în plină cădere, reușim să evităm întorcerea în prima jumătate a anilor 90. Ce zic eu anii 90: atunci nu exista, ca acum, certitudinea că niciun bine pentru România Nu e ireversibil.
*


PS: Așa numita ”dezbatere” (pe OUG – adică în contra oricărei legi, pentru că dezbatere publică nu se face pe Ordonanțe de Urgență, potrivit legii) de luni, 30 ianuarie, a fost timp, bani și bătaie de joc consumate ca să insulte inteligența cetățeanului român :

Încă din data de 26 ianuarie ministrul Florin Iordache se îngrijise să obțină așa numita ”rezoluție de oportunitate” de la secretarii de stat Sima și Scutea (primul – un yes-man de geniu , a doua – o doamnă care, în timp ce-și făcea bagajul spre Bruxelles, și-a pus la dispoziție semnătura pe oportunitatea liberalizării corupției…) – rezoluție pe care dl. ministru o va scoate la lumină zilele viitoare, pentru a-și scăpa blana.


Ordonanța grațierii – lucrată pe un computer de la Cancelaria lui Liviu Dragnea

Metadatele proiectului de OUG pentru grațiere, publicat miercuri pe site-ul Ministerului Justiției, conțin un detaliu semnificativ, ce dă o nouă dimensiune declarației lui Liviu Dragnea, care a asigurat public că își asumă guvernarea Sorin Grindeanu, scrie cursdeguvernare.ro.

Spre deosebire de celelalte 3 documente din pachet (nota de fundamentare a grațierii, proiectul și nota de fundamentare a OUG pentru modificarea codurilor), care au drept autor angajați ai Ministerului Justiției, documentul proiectului de OUG privind grațierea are trecut ca autor pe “anca.spiridon”.

Conform ghidului de asistență Microsoft, atunci când se creează un document nou, Word adaugă automat numele de utilizator (user name-ul) ca numele autorului în proprietățile unui document.

Nu există o angajată cu acest nume la Ministerul Justiției sau în sistem și singurul bugetar cu acest nume care are declarație de avere și se putea afla în circuitul proiectului este Anca Mihaela Spiridon, director general la Cancelaria președintelui Camerei Deputaților – Liviu Dragnea.

De precizat: semnătura “prenume.nume” este specifică documentelor create din Wordul computerelor de la Camera Deputaților. Semnăturile celor de la Ministerul Justiției sunt reținute de Word ca “Prenume Nume”.

Contactată de cursdeguvernare.ro, directorul general Anca Spiridon a negat și a spus că nu știe absolut nimic despre acest proiect.

Pe proiectul de OUG privind grațierea, în metadatele documentului Word, apare și numele unui funcționar din Ministerul Justiției, la mențiunea Last Modified: “Marinela Eni”.
Marinela Eni este agent secretariat la Unitatea de Management Public și Planificare Strategică din Ministerul Justiției.

Cine e Cristian Grosu

Din 2010 până în prezent este redactor-șef al cursdeguvernare.ro şi  cronicaeuropeana.ro. A fost redactor-sef  / prim redactor-sef adjunct al ziarului Cotidianul, redactor-sef adjunct al ziarului Jurnalul National, publicist comentator – Departamentul Investigatii al ziarului Adevarul, sef sectie – Departamentul Investigatii al ziarului Evenimentul zilei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter