Politică

UPDATE Horia Şulea, atac la Daniel Buda: "PNL e ÎN PRAGUL DISOLUȚIEI. Partidul nu mai poate fi condus la sfârşit de săptămână". Cum îi răspunde liderul PNL Cluj

Primarul comunei Floreşti şi singurul membru PNL care şi-a anunţat candidatura la şefia organizaţiei judeţene a partidului, Horia Şulea, a lansat un atac dur la adresa actualului preşedinte Daniel Buda. În opinia sa, PNL se află în pragul unei disoluţii.

horia sulea horia sulea

UPDATE

Liderul PNL Cluj Daniel Buda nu a comentat prea mult declaraţiile lui Horia Şulea, rezumându-se la o replică scurtă: “Una dintre cele mai importante valori ale democraţiei este libertatea de exprimare, iar dreptul de a critica şi de a fi criticat face parte din esenţa democraţiei”.


-----------------------------------------------------------------------------------

Prin asumarea candidaturii la şefia PNL Cluj, Horia Şulea îşi doreşte să devină şeful politic al actualilor lideri: Emil Boc, Alin Tişe, Marius Nicoară și Daniel Buda. Şulea însă nu îşi atacă colegii de partid, deşi, mai mult sau mai puțin direct, recunoaște că partidul este într-o derivă atât pe plan naţional cât şi pe plan local.


"Suntem în pragul disoluţiei, cel puţin astăzi, în condiţiile în care se află PNL, organizaţia judeţeană Cluj. Această organizaţie nu mai poate fi condusă de acei membri de partid, reprezentativi de altfel, care ocupa funcţii la Bucureşti, la Bruxelles sau în altă parte. Problemele sunt atât de grave şi atâta de stringente încât nu ne putem permite ca acum, în pragul dezintegrării, să mai facem experienţe de genul (ne întâlnim și conducem partidul - n.red.) "la sfârşit de săptămână". În opinia mea, preşedintele, vicepreşedinţii și secretarul general trebuie să fie oameni din teritoriu. Să ştie tot timpul și să fie informați de ceea ce se întâmplă şi să fie în măsură să ia deciziile care se impun pe loc și la timp. Unii oameni, fiind mâhniţi de situaţie, tind să se lase, să facă un pas înapoi. Dacă voi avea şansa să ajung preşedinte al PNL Cluj, primul lucru pe care am să îl fac am să încerc să aduc liberalii, cu state vechi, înapoi. Scopul meu este de a reînchega tot  ceea ce înseamnă mişcare liberală în judeţul Cluj. Predecesorii mei au făcut o greşeală. Nu au atras tineretul de partea lor, nu au atras tineretul în funcţiile de răspundere astfel încât să creeze perspectiva şi viitorul zilei de mâine. Dacă ne uităm pe grupe de vârstă, există un vid în rândul membrilor cu vârste cuprinse între 30 şi 50 de ani", a afirmat Horia Şulea, la postul de televiziune NCN.

abonare newsletter