Politică

PNL şi USR, despre iniţiativa referendumului: „O iniţiativă legitimă şi singura soluţie”

Deputaţii clujeni Adrian Oros (PNL) şi Emanuel Ungureanu (USR) consideră că demersul preşedintelui Klaus Iohannis privind referendumul este singura variantă pentru ca vocea poporului să fie ascultată.

„Mi se pare o iniţiativă legitimă, urmează să vedem dacă se va şi finaliza. Cred că este o mişcare bună, pentru că este un subiect sensibil. Acum, la început de mandat în loc să ne ocupăm de buget, de guvernare, de lucrurile serioase pe care PSD le-a promis şi pentru care a primit voturi multe, PSD vine să modifice prin ordonanţă de urgenţă nişte legi care în principal se adresează unor lideri destul de marcanţi ai partidului. Dacă poporul doreşte ca aceste modificări să aibă loc, acesta este un exerciţiu democratic”, a spus Adrian Oros.

„Din punctul meu de vedere este singura mişcare posibilă în conjunctura actuală. Mai exact majoritatea parlamentară îşi devoalează în sfârşit intenţia, adică în prima lună românii au fost orientaţi spre ideea că această guvernare vine să le aducă prosperitate, cumva le-a fost adormită vigilenţa, ca pe la spate prin ordonanţe de guvern ei să îşi protejeze clientela politică şi să plătească sprijinul pe care l-au avut în timpul campaniilor pentru televiziunile patronate de persoane urmărite sau condamnate penal. Nu cred că este un secret pentru nimeni că Antena  şi România TV au susţinut în campanie foarte puternic PSD. Preşedintele a greşit tăcând prea mult timp şi acum ceea ce pare firesc este de fapt o inflaţie de acţiuni, dar nu există alt mijloc pentru că în acest fel trebuie să ne clarificăm ca ţară ce fel de conducători avem.


Pe mine ca proaspăt politician mă doare capul din două motive o dată pentru că: mulţi dintre români dispreţuiesc ce s-a întâmplat acum 27 de ani, adică moartea semenilor lor, şi nici măcar nu s-au sinchisit să meargă la vot şi a doua durere de cap mi-o dă faptul că se spune cumva că dacă majoritatea e formată din persoane condamnate penal, înseamnă că asta este a ales poporul şi noi trebuie să o lăsăm mai moale cu anticorupţia, de parcă ar fi normal să acceptăm cu toţii că dacă eşti hoţ, asta este, eşti hoţ ales şi asta îţi dă o imunitate în faţa legii.

Ce face Iohannis este salutar, dar cu două tăişuri, m-am consultat cu jurişti şi ordonanţele de urgenţă se pot da mâine. Adică procedura de declanşare a referendumului este mult mai lentă, pe de altă parte”, a spus Emanuel Ungureanu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter