Politică

UPDATE Iohannis pregăteşte referendum pe tema modificării legislaţiei penale: "Politicienii dau lovitura de graţie statului de drept"

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat luni că va începe demersurile privind organizarea unui referendum prin intermediul căruia românii se vor putea exprima pe tema modificării legislaţiei în materie penală.

"Este evident că există un larg interes pe această temă a schimbării Codurilor penale şi a graţierii. Voi începe demersurile pentru un referendum prin care românii vor putea să se exprime dacă sunt de acord cu aceste demersuri sau nu, fiindcă atunci când au votat aceste teme nu s-au găsit în programul de guvernare al PSD", a spus Iohannis la un eveniment organizat la Muzeul Palatului Cotroceni, transmite Agerpres.

UPDATE "În aceste zile, mai ales ieri, au avut loc proteste, oamenii indignaţi au ieşit în stradă să protesteze împotriva acestor încercări de a modifica prin ordonanţe de urgenţă legislaţia penală. Am auzit fel şi fel de aberaţii, imediat după ce au ieşit oamenii în stradă, activişti, agitaţi şi agitatori au fugit la televiziunile obediente să explice poporului că este o nouă mineriadă - auzi aberaţie! -, că este o lovitură de stat. Cetăţenii să dea lovitură de stat? Nu, politicienii dau lovitura de stat, doar că nu dau lovitura de stat, dau lovitura de graţie statului de drept din România. De ce au ieşit oamenii? Simplu de tot. PSD şi cu satelitul lui, ALDE, au promis bunăstare românilor, au promis că vor rezolva problemele României, dezvoltare economică, salarii mai mari, pensii mai mari şi oamenii de bună credinţă i-au votat şi când au ajuns efectiv la guvernare, s-au apucat de cu totul altceva, s-au apucat să umble la legislaţia penală, pentru a-şi curăţa dosarele lor, ale colegilor de partid, ale celor care i-au susţinut în campanie probabil. Asta i-a dus pe oameni în stradă, dragii mei: una a fost promisă, alta a fost începută, de aici indignarea românilor", a mai declarat Iohannis la un eveniment organizat la Muzeul Naţional Cotroceni, aminteşte sursa citată.


Preşedintele Iohannis a participat la evenimentul "Locuri şi sunete ale Micii Uniri. Cotrocenii secolelor XVIII - XIX. De la mănăstirea Cantacuzină, la reşedinţa domnească a lui Alexandru Ioan Cuza", organizat la Muzeul Naţional Cotroceni.

Preşedintele, la protest

Amintim, ample proteste vizavi de proiectul Guvernului de a aproba Ordonanţele de Urgenţă privind modificarea Codului Penal şi graţierea au avut loc în Bucureşti şi în alte oraşe din ţară, între care şi Cluj-Napoca. La mitingul din Piaţa Universităţii din capitală, unde numărul participanţilor s-a apropiat de 30.000, conform estimărilor ziariştilor, a fost prezent şi preşedintele Klaus Iohannis, care s-a solidarizat cu protestatarii.  "Am venit aici in Piaţa Universităţii, ca şi miile de romani, ca să-mi arat indignarea. O gaşcă de oameni politici cu probleme penale vrea să schimbe legislaţia din România, vrea să slăbească statul de drept. Or, aşa ceva nu se poate admite. Este inadmisibil să se schimbe legislaţia şi zeci, sute de politicieni certaţi cu legea să se găsească cu dosarele curate şi să continue fărădelegile. Românii, pe bună dreptate, sunt indignaţi", le-a transmis Iohannis protestatrilor, conform Hotnews.ro.


Dragnea, critici dure

Prezenţa lui Iohannis la proteste a fost criticată în termeni duri de preşedintele PSD, Liviu Dragnea, vizat şi el, alături de formaţiunea pe care o reprezintă, de nemulţumirile protestatarilor: „M-am întors de la instalarea președintelui Americii și l-am găsit pe președintele României în fruntea unei noi mineriade, o manifestație neautorizată, împotriva guvernului României, împotriva ordinii constituționale și împotriva votului popular din 11 decembrie, sabotând legalitatea care stă la baza statului de drept. Președintele țării s-a situat azi în afara legii, vizând avantaje politice personale și cerând aberații constituționale: retragerea unor ordonanțe, mai ales a unora care nu au fost date. E un început de lovitură de stat”, a scris Dragnea pe contul său de Facebook.

CIteşte şi:


UPDATE Protest masiv la Cluj-Napoca. Numărul manifestanţilor a depăşit 5.000 de persoane: "PSD nu uita/ ţara asta nu-i a ta" şi "Ruşine să vă fie, în democraţie hoţii stau la puşcărie"

Ultimele Stiri
abonare newsletter