Politică

Proiectele privind graţierea şi punerea în acord a codurilor penale cu deciziile CCR, transmise CSM, ÎCCJ şi Parchetului General

Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a anunţat că ministerul Justiţiei a transmis miercuri dimineaţă spre consultare CSM-ului, ÎCCJ-ului şi Parchetului General două acte normative, unul privind graţierea, nu amnistia şi celălalt referitor la deciziile Curţii Constituţionale.

sursa foto romaniatv.net sursa foto romaniatv.net

"Ministerul Justiţiei a elaborat două acte normative care sunt în dezbatere publică, au fost finalizate ieri, au fost trimise spre consultare Consiliului Superior al Magistraturii, Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi Parchetului General. Cele două acte normative vizează graţierea, şi nu amnistia, graţiere care nu vizează fapte de corupţie, fapte grave şi care vizează recuperarea prejudiciului, iar cel de-al doilea act normativ vizează hotărârile Curţii Constituţionale care stabileşte pentru anumite fapte să fie mai bine precizate", a declarat ministrul Justiţiei, Florin Iordache, după şedinţa de Guvern de miercuri.

Ministrul Justiţiei a mai precizat că actele normative au fost transmise tuturor celor avizaţi, că în momentul în care vor fi obţinute toate avizele se va intra în Guvern cu aceste proiecte şi că acestea vor fi publicate pe site-ul Ministerului Public în cursul zilei de miercuri.


Întrebat daca cel de-al doilea proiect de act normativ se referă la abuzul în serviciu, ministrul Justiţiei a precizat că "modificarea este făcută în concordanţă cu decizia Curţii Constituţionale".

Premierul Sorin Grindeanu a declarat că, în proiectele promovate de Ministerul Justiţiei, abuzul în serviciu şi conflictul de interese nu se dezincriminează.


"Nici conflictul de interese, nici abuzul în serviciu nu se dezincriminează, dar se clarifică aceste lucruri, din punctul de vedere al Ministerului Justiţiei, se clarifică aceste lucruri în concordanţă cu deciziile Curţii Constituţionale", a declarat premierul Sorin Grindeanu.

Etichete: cod penal gratiere
Ultimele Stiri
abonare newsletter