Politică

USR se pregăteşte pentru primul Congres, care ar putea avea loc la Cluj-Napoca

Membrii Uniunii Salvaţi România au anunţat, la Sibiu, orgaizarea primului congres naţional, la care Nicuşor Dan va candida pentru funcţia de preşedinte, acesta declarând duminică, în cadrul unei conferinţe de presă că nu ştie dacă va fi candidat unic.

Nicuşor Dan a declarat duminică la Sibiu, în cadrul primei adunări a membrilor USR care s-a organizat după alegerile parlamentare, că s-a discutat despre organizarea primului congres naţional, care, cel mai probabil, se va desfăşura la Cluj-Napoca, în martie sau în mai, decizia finală urmând să fie anunţată la sfârşitul lunii ianuarie.

„Vom avea un Congres Naţional fie în martie, fie în mai, cel mai probabil la Cluj-Napoca. S-a discutat aici (n.red. la Sibiu) că cea mai echitabilă normă de reprezentare e la Congres pentru că deja suntem prea mari pentru a face o Adunare Generală şi s-a discutat foarte mult de îmbunătăţirile pe care trebuie să le aducem la statut. Va fi foarte curând, până la finalul lunii vom decide dacă va fi în martie sau în mai Congresul, astfel încât colegii să înceapă pregătirile”, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, Nicuşor Dan., potrivit Mediafax.


Întrebat dacă va candida pentru funcţia de preşedinte, Nicuşor Dan a răspuns că va face acest lucru „fără îndoială”.

Totodată, întrebat dacă va fi candidat unic pentru preşedinţia USR, Nicuşor Dan a afirmat că nu ştie acest lucru.


„Nu ştiu, o să vedem. Suntem un partid democratic. Filialele s-au constituit într-o oarecare grabă, au venit oameni ulterior care au activat foarte mult în campanie. Am văzut cine a muncit, cine nu. Va fi un rând nou de alegeri şi fiecare filială va decide cine va participa la Congres”, a răspuns Nicuşor Dan.

Întrebat dacă la Adunarea Generală de la Sibiu a participat şi Clotilde Armand şi soţul acesteia, Nicuşor Dan a răspuns că soţul lui Armand nu mai este membru USR, dar Clotilde a participat la Adunare.


Peste 400 de membri ai USR, între care aproape tot grupul parlamentar, au participat în weekend, la Sibiu, la prima adunare a membrilor după alegerile parlamentare din luna decembrie.

Etichete: nicusor dan usr
Ultimele Stiri
abonare newsletter