Politică

Generalul Florian Coldea, convocat la Cotroceni de preşedintele Iohannis

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Mădălina Dobrovolschi, a informat, vineri, că şeful statului l-a chemat joi, 12 ianuarie, la Palatul Cotroceni pe generalul Florian Coldea şi că a existat o discuţie între cei doi.

FOTO stirileprotv.ro FOTO stirileprotv.ro

Dobrovolschi a precizat că nu are informaţii în legătură cu conţinutul acestei discuţii, transmite agenţia Agerpres. "Confirm faptul că preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, l-a chemat la Palatul Cotroceni pe domnul Florian Coldea. A existat o astfel de discuţie. Nu am informaţii în legătură cu conţinutul acestei discuţii. Acestea sunt singurele comentarii pe care le voi face în legătură cu acest subiect", a declarat purtătorul de cuvânt.

Întrebată cum vede preşedintele Iohannis dezvăluirile apărute în spaţiul public, Dobrovolschi a răspuns că Administraţia Prezidenţială nu face comentarii decât privind "lucruri oficiale".  "Atunci când există speculaţii, discuţii, lucruri de genul acesta, de la nivelul Administraţiei Prezidenţiale nu există comentarii. Vorbim despre lucruri oficiale, lucruri care pot fi confirmate public şi care sunt comunicate publice", a spus purtătorul de cuvânt.


Întrebată de jurnalişti dacă şeful statului a cerut informaţii de la Ministerul Afacerilor Interne sau de la o altă instituţie a statului în legătură cu ancheta care îl priveşte pe Sebastian Ghiţă, Mădălina Dobrovolschi a declarat că preşedintele Românei este "foarte informat". "Ca de fiecare dată când vorbim despre existenţa unor informaţii, (...) preşedintele României e foarte informat. De fiecare dată când sunt subiecte sensibile deţine cele mai multe informaţii şi cele mai bune", a afirmat ea.

Directorul Serviciului Român de Informaţii, Eduard Hellvig, a dispus, joi, constituirea unei comisii speciale în urma informaţiilor apărute în public referitoare la generalul Florian Coldea, iar până la finalizarea verificărilor acesta este pus la dispoziţia şefului SRI. Potrivit unui comunicat al SRI, atribuţiile generalului Coldea vor fi preluate de către Eduard Hellvig.

Ultimele Stiri
abonare newsletter