Politică

UPDATE Şedinţa Parlamentului pentru votul de acordare a învestiturii pentru Guvernul Grindeanu a început

Şedinţa Parlamentului pentru acordarea votului de încredere al Parlamentului asupra programului şi a întregii liste a Guvernului Grindeanu a început miercuri, în sală fiind prezenţi 327 de parlamentari, din totalul de 463 de deputaţi şi senatori.

UPDATE

Parlamentul a acordat miercuri votul de învestitură pentru Guvernul condus de premierul Sorin Grindeanu.


Pentru învestirea Guvernului Grindeanu au fost exprimate 295 voturi, iar împotrivă — 133 voturi.

La ședința comună au fost prezenți 433 de senatori și deputați din numărul total de 463 și au fost în total 429 de voturi exprimate, din care un vot a fost anulat.


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Cabinetul condus de Sorin Grindeanu va avea doi vicepremieri, Sevil Shhaideh, care va fi şi ministru al Dezvoltării Regionale, gestionând şi fondurile europene, dar şi copreşedintele ALDE Daniel Constantin, care va gestiona şi portofoliul Mediului.


Toţi cei 26 de miniştri propuşi de coaliţia PSD-ALDE au fost avizaţi favorabil, miercuri dimineaţă, de comisiile de specialitate din Legislativ.

Potrivit prevederilor constituţionale, Parlamentul acordă încredere guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, iar mandatele guvernului şi ale miniştrilor încep o dată cu depunerea jurământului în faţa preşedintelui.

Ultimele Stiri
abonare newsletter