Politică

Doi parlamentari clujeni în TOPUL senatorilor şi deputaţilor cu probleme

Noul Parlament format în urma alegerilor de pe 11 decembrie conţine 50 de parlamentari care au probleme cu legea: fie sunt condamnaţi sau urmăriţi penal, fie au fost găsiţi în incompatibilitate sau conflict de interese de ANI, potrivit Gândul.

Cei mai mulţi vin din partea PSD (peste 30), urmat în top de PNL, ALDE şi PMP, însă UDMR şi minorităţile au şi ele reprezentanţii lor pe această listă. Preşedintele PSD Liviu Dragnea este cel mai vizibil condamnat care face parte din noul Parlament, însă nu este singurul: avocatul Remus Borza, devenit deputat ALDE, sau deputatul PSD Cătălin Rădulescu sunt şi ei condamnaţi definitiv, tot cu suspendare.

Pe lista de la Cluj se află Steluţa Cătăniciu, deputat ALDE şi Marius Nicoară, senator PNL.


Cătăniciu este acuzată de conflict de interese de ANI, pentru că pe vremea când era consilier local la Cluj, ar fi acordat asistenţă juridică unei firme care se judeca cu municipalitatea, pentru care ar fi încasat 8.000 de lei. Raportul ANI a rămas definitiv prin decizia instanţei supreme, în 2015. Cătăniciu a obţinut însă o contestaţie în anulare la instanţa supremă, care încă se judecă.

Marius Nicoară este trimis în judecată de Parchetul General, pentru conducere a unui autovehicul sub influenţa alcoolului. Nicoară este acuzat că în noiembrie 2014 a produs un accident de circulaţie în Cluj, având o alcoolemie în sânge de 1,65 la mie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter