Politică

ALDE intră la guvernare cu PSD şi refuză o alianţă de dreapta. Tăriceanu: Mi s-a propus să preiau şefia PNL

Copreşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că ALDE va merge către un Guvern de coaliţie cu PSD şi că respinge colaborarea cu dreapta, confirmând faptul că i s-a propus din partea liberalilor să preia conducerea PNL.

"În campania electorală am anunţat clar că după alegeri vom merge către un Guvern de coaliţie cu PSD. Ţinând cont de rezultatul alegerilor, împreună putem să facem majoritatea necesară pentru a forma viitorul Guvern. Deci subliniez, cred că e de obligaţia noastră să respectăm voinţa majoritară a cetăţenilor acestei ţări", a declarat liderul ALDE.

El a susţinut că orice altă formulă politică, aşa-numita încercare de realizare a unei coaliţii de centru-dreapta, ar veni să înfrângă voinţa electoratului exprimată clar.


"Au încercat să ne convingă să ne raliem unei astfel de formule de centru-dreapta. Pentru acest lucru ofertele au început să vină ca la licitaţie. Ni s-a oferit din ce în ce mai mult doar doar ne vor convinge să acceptăm. Pentru mine, reunificarea mişcării liberale nu e un lucru care să mă lase indiferent. Mi s-a propus să preiau conducere PNL  Privesc cu mâhnire la ce se întâmplă şi nu vreau să introduc cuţitul mai adânc în rană, nu vreau să vorbesc în termeni peiorativi despre ce i s-a întâmplat PNL", a mai spus Tăriceanu. 

El a menţionat că orice opţiune politică trebuie să plece "de la voinţa electoratului". "Nu voi face concesii acolo unde nu e nevoie. Aceste propuneri care au venit din partea PNL nu le putem lua în considerare. Le-am zis colegilor de la PNL care vor să ni se alăture, sunt bineveniţi", a adăugat liderul ALDE.


El a precizat că ALDE este în discuţii cu PSD pentru a negocia programul de guvernare, pe baza programului social-democraţilor. "Sunt chestiuni la care ţinem mult. Restabilirea suveranităţii depline a României, restabilirea ca prioritate 0 a ceea ce se numeşte interesul naţional", a declarat Tăriceanu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter