Politică

Nicuşor Dan îi dă în judecată pe Ponta şi Ghiţă

Nicuşor Dan s-a prezentat miercuri la Tribunalul Bucureşti pentru a depune acţiuni împotriva lui Victor Ponta şi lui Sebastian Ghiţă pentru "repetatele calomnii" în privinţa legăturii cu George Soros. Liderul Uniunii Salvaţi România a declarat că cere daune morale în valoare de 500.000 lei.

"În urma repetatelor calomnii la care am fost supuşi, depunem azi la Tribunalul Bucureşti o acţiune împotriva lui Ponta Viorel Victor şi o acţiune împotriva lui Ghiţă Sebastian Aurelian, pentru repetatele calomnii pe care le-au adus USR şi mie personal şi cerem suma de 500 mii lei daune morale, prejudicii de imagine. Este vorba de această campanie infamă cum că suntem oamenii lui Soros. Este o campanie care ne aduce aminte şi de anii '50. Vor urma şi alţii, pentru că deşi la început am luat în râs această chestiune, ea pare că ne afectează imaginea şi este normal că într-o societate democratică cine greşeşte să plătească" a spus Nicusor Dan.
 
El a avertizat că orice persoane care va face această acuzaţie va fi de asemenea dusă în instanţă.

"Propaganda mincinoasă că USR ar fi fost creat de Soros, ce aminteşte de isteria ceauşistă cu agenturile străine, a adus atingere imaginii mele şi a USR. De aceea astăzi mă adresez instanţei de judecată. Cei care au răspândit această minciună trebuie să poarte o responsabilitate juridică pentru calomnii şi neadevăruri", a fost comentariul pe care Dan l-a făcut şi pe pagina sa de Facebook.

Ultimele Stiri
abonare newsletter