Politică

Transformarea Romexpo în ”polivalentă”, mai scumpă decât sala nouă de la Cluj

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că Pavilionul A din cadrul Romexpo va fi transformat într-o sală polivalentă, care va purta numele gimnastei Nadia Comăneci.

Potrivit edilului PSD, proiectul va costa aproximativ 30 de milioane de euro și ar trebui să fie terminat în maximum un an. Spre comparație, Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, construită de la zero și inaugurată în octombrie 2014, a costat doar 70 milioane de lei.

Primarul PSD a justificat alegerea variantei transformării pavilionului Romexpo în sală polivalentă prin apropierea mai multor evenimente importante, precum centenarul Unirii și Campionatul european de fotbal din 2020, arătând totodată că Bucureștiul a pierdut deja organizarea altor evenimente din motive de infrastructură deficitară.


Spre comparație, Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, inaugurată în octombrie 2014, a costat 70 de milioane de lei. Omologată pentru baschet, volei și handbal, sala are o capacitate de 7.200 de locuri, dar se poate extinde până la 10.000 de locuri. În prezent, este cea mai mare și mai modernă Sală Polivalentă din România şi a fost realizată de constructorul sibian CON-A.

Ultimele Stiri
abonare newsletter