Politică

Alegeri Republica Moldova. Prezenţă mai mare la urne decât în primul tur la Cluj / UPDATE

Peste 2.000 de cetățeni moldoveni au votat, duminică, la secția de votare din Cluj-Napoca, în cadrul alegerilor prezidențiale din Republica Moldova.

UPDATE

Președintele secției de votare din Cluj-Napoca, Simion Botnari, a declarat că procesul de votare a decurs fără incidente.

"S-au închis urnele, totul a fost în regulă, fără incidente. Sunt mai mult de 2.000 de voturi", a menționat Simion Botnari.


UPDATE ora 15.00

Preşedintele secţiei de votare din Cluj-Napoca, Simion Botnari, a declarat, că prezenţa la vot este mai mare decât în primul tur şi că se aşteaptă ca până la închiderea urnelor să voteze aici peste 2.000 de persoane.

''La fel ca în primul tur, alegerile sunt fără incidente, coadă nu a fost. Chiar dacă se întâmpla să coincidă mai multe grupuri de persoane, nu dura mai mult de 10-15 minute aşteptarea pentru a realiza votul. Avem o prezenţă relativ mai mare decât data trecută'', a spus Simion Botnari.


El a adăugat că vântul puternic şi zăpada n-au constituit un impediment pentru cei care au dorit să voteze.

''Din informaţiile mele din discuţiile cu cetăţenii, vremea nu a fost un impediment pentru a veni la vot. Dimpotrivă, lumea s-a mobilizat mai mult pentru acest tur, au venit şi de la destinaţii care anterior n-au fost'', a menţionat Botnari.


O tânără care şi-a exercitat votul, Victoria Rotari, fostă studentă la Cluj, stabilită în localitate, a declarat că a votat pentru o Moldovă europeană.

''Am votat pentru un viitor mai bun, pentru o Republica Moldova europeană, pentru o şansă mai bună. Am înţeles că deja s-au atins datele din primul tur, ceea ce înseamnă că prezenţa la vot va fi peste'', a arătat Victoria Rotari.


Un alt tânăr a spus că a votat pentru ca ţara sa să iasă din stagnare.

''Am votat pentru schimbare în ţară, pentru o avansare a dezvoltării ţării noastre, să ieşim din stagnarea în care ne aflăm şi pentru un viitor prosper european. Sper că începând de mâine se va schimba situaţia'', a menţionat acesta.


În turul al II-lea al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova au rămas în competiţie Igor Dodon, cu orientare pro-rusă, şi Maia Sandu, cu orientare pro-europeană.

Ultimele Stiri
abonare newsletter