Politică

UDMR, ironii la adresa bucureştenilor: Lăsaţi în grija românilor, saşilor şi maghiarilor banii care se cuvin şi vor reconstrui Ardealului

Fostul lider al UDMR, Marko Bela, a vorbit, duminică, la evenimentul de lansare a candidaţilor Uniunii la alegerile parlamentare, despre întoarcerea taxelor către regiuni.

“Lăsaţi-ne să ne facem treaba. Dacă noi plătim taxe şi impozite, daţi-ne partea noastră înapoi ca să putem moderniza noi aceste părţi pentru că vă băgaţi nasul chiar şi în oala noastră ca să vedeţi ce dorim să facem. Lăsaţi în grija românilor, saşilor, dacă au mai rămas, şi a maghiarilor, banii care se cuvin şi o să construim noi un Ardeal în care să ne simţim noi foarte bine”, a afirmat Marko Bela.

Într-o primă fază a discursului, Marko Bela a enumerat, ironic, o serie de "realizări ale Bucureştiului", el spunând că oamenii din Ardeal ar trebui să fie mulţumiţi pentru că au autostrăzi pe care ajung repede dintr-o localitate în alta, căi ferate moderne şi oraşe frumoase şi nu au de ce să se plângă.


“Colegii mei udemerişti vorbesc de tot felul de primejdii, că trebuie să salvăm Sfântu Gheorghe, Miercurea Ciuc, Oradea, Clujul de Bucureşti. De ce, domnilor? Bucureştiul ne-a construit autostrăzi, avem cale ferată pe care se poate merge cu 200 de kilometri la oră, este o bucurie să păşeşti în clădirile gărilor, avem centuri de evitare a municipiilor, nu mai avem nicio problemă nici cu traficul tirurilor, investitorii străini vin cu marii bucurie, avem mai multe fabrici de autoturisme, pe calea ferată se poate ajunge foarte simplu aici la noi în România, în Transilvania. Într-adevăr au fost vremuri şi a fost destul de greu să prelungeşti pista de aterizare pe unele aeroporturi, dar acele vremuri au apus. Şi nu ai crede ochilor cât de mult şi de bine s-a dezvoltat totul şi iată că Bucureştiul se ocupă totuşi de noi”, a spus fostul lider udemerist.

Acesta a amintit cât de dificil a fost să treacă prin Parlament şi să fie aplicate legile care se referă la folosirea limbii materne şi la educaţie în limba maternă şi a adăugat, în aceeaşi notă ironică, faptul că astăzi "politicienii români, majoritari, nu mai sunt preocupaţi cum să bage beţe-n roate dacă cineva de exemplu la Târgu Mureş vrea să facă o şcoală catolică gimnazială”.


Uniunea Democrată Maghiară din România organizează duminică, la Cluj-Napoca, lansarea candidaţilor pentru alegerile parlamentare. La eveniment sunt prezenţi aproximativ 1.500 de invitaţi din toată ţara.

Etichete: marko bela UDMR
abonare newsletter