Politică

Marius Nicoară, trimis în judecată. În urmă cu doi ani a fost prins beat la volan

După o anchetă de doi ani, care în mod normal ar fi durat câteva luni, senatorul Marius Nicoară a fost trimis în judecată pentru conducerea unui autoturism sub influența băuturilor alcoolice. La alegerile generale din decembrie 2016, Nicoară va candida pentru un nou scaun de senator.

Senatorul PNL de Cluj, Marius Nicoară, a fost implicat într-un accident de circulație, care a avut loc în dimineața zile de 29 noeimbrie 2014, accident care s-a soldat cu rănirea unei persoane. Senatorul era sub influența băuturilor alcoolice.

Polițiștii susțin că accidentul a avut loc în cursul nopții, pe strada Eugen Ionesco, din Cluj-Napoca, în apropierea casei în care locuiește senatorul. Oamenii legii mai susțin că senatorul a vrut să vireze la stânga pe strada pe care locuiește, dar a lovit din spate un alt autoturism, un taximetru. Din impactul celor două mașini, autoturismul Skoda condus de Marius Nicoară a fost proiectat într-un gard al unui imobil, care a fost distrus. Din cauza cantității mari de alcool pe care senatorul a consumat-o, acesta nu a mai aproximat corect distanța dintre taximetru și mașina pe care o conducea.


Când a fost testat cu aparatul etilotest, polițiștii au descoperit că senatorul Marius Nicoară avea o îmbibație alcoolică de 0.065 grame alcool la mie în aerul expirat, analiza toxicologică efectuată indicând o concentrație alcoolică 1.4 grame alcool.

Marius Nicoară a fost cercetat penal de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție sub acuzația de conducere a unui autovehicul, sub influența alcoolului.


Senatorul Marius Nicoară declara la acea vreme că a băut un cocktail și că nu avea viteză la momentul producerii accidentului. ”Era polei, dar nu vreau să nu fiu bărbat și să dau vina pe vreme. Am lovit un taximetrist. Am frânat prea târziu. El voia să o ia la stânga, iar eu l-am lovit, l-am proiectat într-un gard. Asta este tot ce s-a întâmplat. Nu aveam viteză uriașă, dar aveam atâta viteză încât nu s-a oprit mașina”, a spus Nicoară.

“E deschidere de campanie, eu nu ştiu nimic despre acest dosar. E un dosar foarte prost făcut, de aceea a fost ţinut câţiva ani de zile şi s-a trimis la presiune politică, acum în prag de campanie electorală", a declarat senatorul Marius Nicoară.

Ultimele Stiri
abonare newsletter