Politică

Moţiunea iniţiată de PSD împotriva ministrului Justiţiei, "Şi minciuna poate să ucidă", a fost adoptată de Camera Deputaţilor. Raluca Prună nu demisionează

Moţiunea simplă împotriva ministrului Justiţiei, Raluca Prună, a fost adoptată marţi de Camera Deputaţilor, cu 155 de voturi ''pentru'', în condiţiile în care 60 de deputaţi - PNL şi minorităţile naţionale - nu şi-au exprimat votul.

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a declarat marţi că moţiunea simplă adoptată în Camera Deputaţilor nu duce automat la demiterea sa din funcţie şi că doar premierul îi poate cere să părăsească Guvernul sau nu.

''Repercursiuni în sensul de a fi automat demisă în urma acestei moţiuni nu există. Sigur că acum eu fac parte dintr-o echipă guvernamentală, rămâne de văzut ceea ce va decide premierul. Dacă premierul va decide că trebuie să plec, voi pleca. Dacă premierul va decide că trebuie să rămân până la sfârşitul mandatului, voi rămâne până la sfârşitul mandatului'', a declarat Raluca Prună după ce moţiunea simplă din Camera Deputaţilor a fost adoptată.


Ea a mai spus că moţiunea simplă este prevăzută de cadrul legislativ în vigoare.

''Suntem o societate pluralistă şi nu putem fi cu toţii de acord. Ştiţi că moţiunea a trecut cu 155 de voturi şi cred că au fost 60 de membri care nu au votat. Deci moţiunea a trecut'', a menţionat Prună.


De asemenea, ea a subliniat că stilul său de a vorbi în metafore nu este ilegal. ''Da, vorbesc în metafore şi îmi permit să vorbesc aşa cum pot, folosind toată bogăţia de cuvinte a limbii române. Îmi asum asta'', a conchis ministrul Justiţiei, în apărarea afirmaţiei sale că a minţit la CEDO că Ministerul Justiţiei are buget de 1 miliard de euro pentru 7 penitenciare. 

Potrivit regulamentului, Guvernul nu este obligat să demită ministrul, chiar dacă moţiunea simplă este adoptată de Parlament.


Moţiunea cu titlul "Şi minciuna poate să ucidă" depusă de PSD cere demisia ministrului Justiţiei, Raluca Prună, după ce aceasta a susţinut în plenul CSM că a minţit judecătorii de la CEDO în privinţa fondurilor alocate pentru penitenciare.

Ultimele Stiri
abonare newsletter