Politică

Liderii UDMR, despre viceprimarul Clujului: „Anna Horvath beneficiază de prezumţia de nevinovăţie”

Preşedintele UDMR Cluj, Csoma Botond, nu doreşte să comenteze cazul viceprimarului de Cluj-Napoca Horvath Anna, plasată de DNA sub control judiciar pentru trafic de influenţă, menţionând că, în opinia sa, aceasta este nevinovată. La rândul său, președintele UDMR Kelemen Hunor spune că prezumția de nevinovăție i se cuvine și viceprimarului municipiului Cluj-Napoca.

"Nu doresc să fac comentarii în acest stadiu al cazului. Doamna Horvath Anna, ca orice cetăţean, beneficiază de prezumţia de nevinovăţie şi nu vom lua nici o decizie în legătură cu dânsa. Nu vom lua nicio decizie pentru că există prezumţia de nevinovăţie şi suntem convinşi că doamna Horvath Anna este nevinovată", a menţionat Csoma Botond.

„UDMR așteaptă finalizarea cât mai curând a anchetei organelor de justiție și avem încredere fermă că rezultatul cercetării va demonstra nevinovăția colegei noastre. Până atunci, însă, considerăm că prezumția de nevinovăție i se cuvine și viceprimarului municipiului Cluj-Napoca.


Totodată, considerăm că, într-un stat de drept, este de așteptat ca în mass-media să nu fie promovate ipoteze care nu corespund realității. Astfel de practici încalcă principiile democrației”, a spus și liderul UDMR Kelemen Hunor.


Procurorii DNA au dispus luarea măsurii controlului judiciar pentru 60 de zile faţă de Anna Horvath, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Printre obligaţiile impuse se află şi aceea să nu desfăşoare activitatea în exercitarea căreia a săvârşit fapta, respectiv activitatea de viceprimar al municipiului Cluj-Napoca.

Ultimele Stiri
abonare newsletter