Politică

Traian Băsescu, la ÎCCJ: Să acuzi un preşedinte de spălare de bani după ce a terminat mandatul e jignitor

Traian Băsescu a ajuns, miercuri, la instanţa supremă, citat într-un dosar în care în anul 2007 a fost reclamat de o persoană că nu şi-a ţinut promisiunea de a demisiona; fostul şef de stat şi-a enumerat dosarele, spunând că "să acuzi un fost preşedinte de spălare de bani e jignitor".

"Deschideri au fost multe. La acesta cu Şerb a cerut procurorul general Niţu să fie deschis dosarul, s-a deschis. Procurorii de la Parchetul General au dat din nou închidere şi domnul Serb a atacat NUP-ul dat de procurori. Mai este dosarul Mihăileanu care a fost redeschis deşi fusese închis de aceeaşi instituţie. Cred că domnul Niţu a făcut un abuz, dar asta e viaţa. Mai este cel cu doamna Firea în care nu mi s-a făcut comunicare daca mai sunt inculpat sau nu. Încă un dosar în care sunt acuzat de spălare de bani, ăsta e cel mai umilitor dosar. Să acuzi un preşedinte de spălare de bani după ce şi-a terminat mandatul este ceva jignitor. Despre dosarul fiicei mele, din câte ştiu, aceea celebră instigare e absolut jenantă şi fabricată de procurorul de caz", a declarat Traian Băsescu la instanţa supremă.

Instanţa trebuie să decidă dacă va relua cercetările în cauza în care în anul 2007 Traian Băsescu a fost reclamat de o persoană că nu şi-a ţinut promisiunea de a demisiona, aşa cum afirmase.

Ultimele Stiri
abonare newsletter