Politică

PDL a votat ca Alina Gorghiu să rămână preşedinte unic, Daniel Buda împuternicit cu semnarea listelor pentru parlamentare

Şedinţa în care liderii aripii democrat-liberale din PNL s-a încheiat după două ore de dezbateri hotărându-se ca Alina Gorghiu să rămână preşedinte unic al PNL, în timp ce europarlamentarul Daniel Buda să aibă împuternicire de a vota listele pentru alegerile parlamentare ca prim-vicepreşedinte.

Foştii democrat-liberali au propus sâmbătă ca PNL să fie condus de un preşedinte unic, respectiv Alina Gorghiu, din partea vechiului PDL fiind împuternicit să semneze listele cu candidaţi pentru alegerile parlamentare eurodeputatul Daniel Buda, potrivit unor surse din partid.

Liberalii urmează să se reunească într-o şedinţă a conducerii începând cu ora 18.00, unde se va discuta această soluţie.


Varianta adoptată este asemănătoare fuziunii din filiale, unde preşedinţia unica a fost completată de o funcţie de prim vicepreşedinte, din partea celuilalt partid, cu puteri de decizie.

Problema alegerii unui copreşedinte al PNL a apărut miercuri când Vasile Blaga şi-a anunţat demisia de la conducerea partidului ca urmare a începerii urmăririi penale împotriva sa de către DNA pentru trafic de influenţă, Blaga precizând totodată că nu va candida nici la alegerile parlamentare din 11 decembrie.


Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, sâmbătă, la sediul central al partidului, că este convinsă că se va găsi soluţia cea mai bună în privinţa conducerii PNL, după demisia lui Blaga, ea precizând că orice soluţie care are în spate o voinţă politică majoritară înseamnă soluţia potrivită, dincolo de discuţiile despre prevederile din Statut.

Alina Gorghiu a ajuns la sediul PNL în jurul orei 16.40, în timp ce şedinţa foştilor lideri PDL este în desfăşurare. Ea a precizat că a venit direct de la aeroport, fiind plecată în ultimele zile la o reuniune, la Paris, cu o delegaţie a Parlamentului României.


Gorghiu a arătat că susţine ”soluţia cea mai bună” pentru partid.

”Sunt convinsă că astăzi o să venim cu o soluţie foarte bună”, a adăugat Alina Gorghiu, precizând că de 140 de ani, liberalii tot ies din situaţii de criză şi merg înainte.


”Astăzi suntem într-o situaţie mai dificilă, dar nu am niciun fel de ezitare în a spune că sfârşitul zilei va fi bun”, a precizat ea.

Întrebată dacă preşedinţia unică se poate realiza, în absenţa prevederii din Statut, Alina Gorghiu a precizat că ”au fost câţiva colegi care, în loc să vadă de ce trebuie, s-au tot pronunţat pe diverse soluţii: ba preşedinţie unică, ba copreşedinţi, ba 160-ul, 161-ul, articolele din statut”.


”Nu cred că acest lucru e important, ba dimpotrivă. Orice soluţie care are în spate o voinţă politică majoitară înseamnă soluţia potrivită pentru Partidul Naţional Liberal”, a precizat ea. 

Ultimele Stiri
abonare newsletter