Politică

Secţie de votare la Consulatul Ungariei din Cluj pentru referendumul privind imigranţii

Consulatul General al Ungariei din Cluj-Napoca va deschide, duminică, între orele 6 – 19, o secţie de votare la care sunt aşteptaţi să voteze cetăţenii Ungariei şi maghiarii din România care au dublă cetăţenie în cadrul referendumului organizat de Guvernul de la Budapesta privind emigranţii.

Consulul general al Ungariei la Cluj-Napoca, Mile Lajos, a declarat, vineri, că estimează ca duminică să participe mii de persoane, de diferite categorii.

„Cetăţenii ungari cu drept de vot au mai multe posibilităţi să voteze în cadrul referendumului din Ungaria privind emigranţii. Ei au trebuit să se înscrie în prealabil pe o listă şi au putut fie să pună buletinul de vot pe care l-au primit deja la poştă şi să îl trimită, într-un plic, la Budapesta până la 1 octombrie, fie să trimită plicurile la Consulatul General al Ungariei, sau să voteze aici, duminică, în cadrul secţiei de votare. Duminică, secţia va fi deschisă între orele 6 – 19. Interesul pentru vot este foarte mare, estimăm că vor fi mii de persoane care să voteze – turiştii din Ungaria aflaţi în Cluj, diplomaţi, oameni de afaceri, din judeţele arondate consulatului, dar şi cei care au dublă cetăţenie”, a spus Mile, potrivit Mediafax.


Potrivit acestuia, cei care vor veni duminică să voteze vor aduce plicul sigilat în care se află buletinul de vot pe care şi-au exprimat opţiunea de vot şi îl vor introduce în urne.

Consulatul General al Ungariei de la Cluj-Napoca a primit până acum, în ultimele două săptămâni, alte câteva mii de plicuri sigilate cu voturi care urmează să fie transmise la Budapesta după încheierea procesului electoral. Pentru transmiterea acestora s-au implicat şi bisericile istorice maghiare, dar şi organizaţii civice.


Guvernul Ungariei a decis organizarea, în 2 octombrie, a unui referendum prin care cetăţenii ungari sunt chemaţi să răspundă la întrebarea: ”Sunteţi de acord ca Uniunea Europeană să decreteze o relocalizare obligatorie a unor persoane de altă origine în Ungaria fără aprobarea Parlamentului ungar?”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter