Politică

Liberalii clujeni nu şi-au stabilit candidaţii. Negocierile continuă între PDL şi PNL. Vechii liberali nu vor să-i facă loc „omului lui Blaga”!

Discuțiile între liderul PNL Cluj Daniel Buda și fostul co-președinte al partidului, Marius Nicoară, continuă pentru stabilirea ordinii candidaţilor pe lista pentru Parlamentul României.

A mai rămas foarte puţin timp până la alegerile parlamentare şi majoritatea partidelor politice au început să își anunțe candidații, dar liberalii clujeni își negociază încă ordinea pe lista pentru Parlamentul României.

Potrivit unor surse din interiorul PNL Cluj, discuțiile continuă între liderul PNL Cluj Daniel Buda și fostul co-președinte al partidului, Marius Nicoară.


Negocierile continuă la nesfârşit

Liberalii, nu doar cei din Cluj, întârzie cu listele candidaților la Parlamentul României. Acestea nu au fost încă trimise la București, iar în ședința Biroului Politic Permanent care a avut loc luni subiectul listei candidaților de la Cluj nu a fost discutat. Discuțiile și negocierile privind definitivarea listei candidaților au loc între actualul președinte al PNL Cluj Daniel Buda și fostul co-președinte al organizației județene, Marius Nicoară, iar un vot final se va da la sfârșitul acestei săptămâni, spun surse din interiorul PNL Cluj.

Niculescu a fost, din nou, sacrificat pentru „liniştea” filialei?

Negocierile s-au împotmolit între cele două tabere și se pare că vechii liberali nu vor să accepte sacrificarea unui mandat eligibil pentru a face loc „paraşutatului” Sorin Moldovan, democrat-liberalul pe care tabăra Blaga doreşte să-l impună la Cluj.


Mai mult, foștii PDL-iști l-au scos din cărţi și pe fostul europarlamentar Rareș Niculescu, care a mai fost îndepărtat de pe listele PNL în 2014, la alegerile europarlamentare, când a fost înlocuit pe ultima sută de metri cu Daniel Buda, cel care acum îi ţine spatele lui Sorin Moldovan.

Lista viitorilor parlamentari, o continuă telenovelă

Vă reamintim, foștii PDL-iști s-au întrunit zilele trecute pentru a-și stabili candidații pe locurile eligibile la Parlament, însă au amânat din nou ședința comună cu vechii liberali în care ar fi trebuit să voteze lista definitivă.


Foștii PDL-iști au „bătut în cuie” câteva nume pentru Camera Deputaților: fostul prefect Florin Stamatian, fostul primar al municipiului Turda, Tudor Ștefănie, și „parașutatul” Sorin Moldovan; la Senat, democrat-liberalii îl vor susţine pe consilierului judeţean Călin Tuluc. Vechii liberali și-au stabilit candidații încă de acum o lună și ordinea lor. Pe primul loc se găsește Adrian Oros, urmat de Marius Mânzat și de Mircea Abrudean.

Ce spune protocolul PNL-PDL?

Potrivit protocolului de fuziune dintre PNL şi PDL, la Camera Deputaților poziția întâi revine fostului PDL, poziția a doua vechiului PNL, a treia, fostului PDL, iar locurile patru și cinci revin vechiului PNL.


Despre „parașutatul” Sorin Moldovan s-a spus în urmă cu câţiva ani, când a candidat impus de la centru la Vaslui, că ar fi nepotul lui Vasile Blaga, însă fostul ministru de Interne a negat existența unei relații de rudenie între, explicând că este „prieten cu tatăl lui Sorin Moldovan dinainte de ’89“.

Locul 5 la deputaţi nu contează!

Ultimele sondaje au relevat faptul că PNL se erodează, ajungând la cifre îngrijorătoare. Potrivit ultimului studiu CIADO (Centrul Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului), PNL este sub 30%, mai exact la 29%, electoratul de dreapta alegând să se îndrepte înspre partidele mici, proaspăt apărute pe scena politică. În aceste condiții este greu de crezut că liberalii vor prinde cinci mandate de deputați, cum și-au propus.

Ultimele Stiri
abonare newsletter