Politică

Lupta orgoliilor din PNL Cluj continuă. Vechii liberali și foștii PDL-iști au amânat din nou stabilirea listei comune pentru parlamentare.

Foștii PDL-iști s-au întrunit joi seară pentru a-și stabili candidații pe locurile eligibile la Parlament, însă au amânat din nou ședința comună cu vechii liberali în care ar fi trebuit să voteze lista definitivă.

Foștii PDL-iști au "bătut în cuie" câteva nume pentru Camera Deputaților: Florin Stamatian, Tudor Ștefănie și "parașutatul" Sorin Moldovan, iar la Senat Călin Tuluc. Dacă vechii liberali au decis încă de acum o lună ordinea la Cameră, foștii democrat liberali au făcut calcule pentru a-i găsi un loc lui Sorin Moldovan. Sacrificat ar putea fi vicepreședintele Consiliului Județean Cluj Marius Mînzat. Pentru că nu ajung la un acord cu vechii liberalii care nu vor să cedeze un loc, ședința Colegiului Director al PNL Cluj în care ar fi trebui să aibă loc votul listei comune a fost amânată.

Potrivit protocolului, la Camera Deputaților poziția întâi revine fostului PDL, poziția a doua vechiului PNL, a treia- fostului PDL și locurile patru și cinci revin vechiului PNL La Senat pozitia întâi revine vechilor liberali, iar a doua foștilor PDL-iști.


Astfel, din partea vechiului PNL deputatul Adrian Oros este primul pe lista candidaţilor la Parlament, urmat de Marius Mînzat şi Mircea Abrudean. Printre cei care îşi mai doresc un mandat la Camera Deputaților se regăsesc Tudor Ştefănie și Florin Stamatian. La Senat îşi doresc să candideze consilierul judeţean Călin Tuluc şi senatorul Marius Nicoară.

Despre “parașutatul” Sorin Moldovan s-a spus că este nepotul lui Vasile Blaga în urmă cu câțiva ani. În partid s-a vorbit că aceasta este calitatea pe care și-o prezintă tânărul atunci când participă la întâlnirile politice, însă Vasile Blaga a negat existența unei relații de rudenie între el și Moldovan, explicând  că „este prieten cu tatăl lui Sorin Moldovan dinainte de ’89“.


La rândul său, jurnalistul Cătălin Tolontan scria că angajați din Ministerul Tineretului și Sportului povesteau că Sorin Moldovan spunea peste tot că este nepotul lui Blaga, însă liderul democrat liberal dezmințea această informație.

Ultimele Stiri
abonare newsletter