Politică

Dâncu: “Nu sunt calul troian în guvern”

După ce în urmă cu două zile a fost atacat de vicepreşedintele PNL, Gigel Sârbu, fiind catalogat drept "calul troian" al PSD în Guvernul Cioloş, Vasile Dâncu i-a dat acestuia o replică acidă printr-o postare pe blogul personal.

Vasile Dâncu spune că nu este calul troian din Guvernul României, ci mai degrabă un cal de bătaie.

"Despre parlamentarul Gigel-Sorinel Știrbu știam doar că maestrul Andrei Pleşu a scris, la numirea sa într-o funcție: La noi e plin de Gigei în toate posturile şi în toate instituţiile. Un Gigel în plus nu mai contează.


În mod surprinzător pentru mine, am aflat că parlamentarul amintit face afirmații elucubrante despre statutul meu în guvernul României.

Aș vrea să-i răspund, cu toată deferența, deputatului Ştirbu că nu sunt cal troian, poate, mai degrabă ... cal de bătaie, dacă ne uităm mai bine la stilul atacului său.


Invocarea relaţiilor mele personale, expuse de mine fără nici un fel de ipocrizie, este o dovadă de rea-voința sau lipsă de inspiraţie. Personal nu mi-aş permite să interpretez activitatea actuală a Domului deputat prin perspectiva fotografiilor din viaţa privată a domniei sale, fotografii în care se afișează cu Darius Valcov sau Marian Ghenciu, cel din urmă fiind acuzat de presa locală pentru afaceri ilegale cu alcool și asociere cu familia Domniei Sale", a scris vicepremierul.

Dâncu a ţinut să precizeze că nu mai face parte din politică, iar atacurile la persoana sa sunt nefondate, "atâta timp cât nu candidează la alegerile care urmează şi nici nu visează la vreun post" pentru care ar concura cu Gigel Sârbu sau cu oricine altcineva din PNL.


Vasile Dâncu, deşi membru într-un cabinet de tehnocraţi, are în spate o bogată carieră politică.

Membru PSD din 1999 şi al aşa-numitului ”Grup de la Cluj”, condus de Ioan Rus, Dâncu a deţinut în perioada 2001 - 2003 funcţia de ministru al Informaţiilor Publice în Guvernul Adrian Năstase, după care, timp de un an, pe cea de şef al Agenţiei pentru Strategii Guvernamentale. Ulterior, în perioada 2004 - 2008, a fost senator PSD de Cluj, după care a fost observator în Parlemantul European, din partea Grupului Socialist, iar în 2007 a fost membru al PE. Pe linie de partid, a fost o perioadă lider al PSD Cluj, dar şi vicepreşedinte PSD la nivel naţional, pe domeniul Analiză politică şi comunicare.


În anul 2008, a demisionat din toate funcţiile deţinute în PSD, alături de Ioan Rus, după care, doi ani mai târziu, a demisionat şi din partid, ocupându-se de activităţile profesionale.

În luna octombrie, anul trecut, prezent la Cluj-Napoca la Conferinţa Judeţeană a PSD Cluj, preşedintele partidului, Liviu Dragnea, a făcut un apel public către Vasile Dâncu să se alăture, din nou, PSD, susţinând că social-democraţia are nevoie de el. La invitaţia lui Dragnea, Vasile Dâncu a răspuns evaziv, lăsând să se înţeleagă că va avea loc doar o colaborare pe anumite proiecte. Nu este exclus astfel, ca după alegerile parlamentare Dâncu să fie propunerea PSD pentru funcţia de premier, aşa cum au susţinut unele voci în ultima perioadă

Ultimele Stiri
abonare newsletter