Politică

Troc murdar în PNL pe spatele Clujului. Boc şi Buda sacrifică un deputat ca să îi facă pe plac lui Blaga. Cine va fi tăiat de pe listă, Stamatian sau Niculescu?

Orădeanul Sorin Moldovan, apropiat al liderului PNL Vasile Blaga şi fost PDL-ist, va candida în decembrie pentru un post de deputat în judeţul Cluj. Pentru a-i garanta alegerea, liberalii vor sacrifica un candidat de la Cluj.

Florin Stamatian şi Rare;ş Niculescu Florin Stamatian şi Rare;ş Niculescu

Potrivit Actualdecluj.ro, orădeanul Sorin Moldovan, co-președinte al Tineretului Național Liberal, este “parașutat” să candideze pe listele PNL Cluj la solicitarea directă a lui Vasile Blaga, iar primarul Emil Boc și europarlamentarul Daniel Buda ar fi acceptat propunerea. Pentru a-i face loc lui Moldovan, va fi sacrificat unul dintre oamenii lui Boc, fie consilierul local Florin Stamatian, fie Rareş Niculescu (fost europarlamentar şi strategul lui Boc în campaniile electorale).

Sorin Moldovan nu confirmă, dar nici nu infirmă această informaţie. Președintele PNL Cluj, Daniel Buda, este însă tranşant: “Încă nu este bătut în cuie, dar vinerea viitoare vom ieși în conferință de presă să va anunțăm oficial lista candidaților. Până la urmă, domnul Sorin Moldovan nu este chiar oricine. Este co-președintele tineretului liberal, a fost sub-secretar de stat în Ministerul Tineretului și Sportului, are studii de specialitate, cred că asta este important, nu? Să trimitem oameni competenți în Parlament”.


Liberalii mai au încă o întâlnire înainte de finalizarea listei comune a candidaţilor. Anunţul vine cu întârziere, după mai multe săptămâni de negocieri între vechii liberali şi foştii PDL-işti pentru împărţirea poziţiilor eligibile la alegerile parlamentare din decembrie.  

Vă reamintim  că Rareş Niculescu a mai fost scos de pe listele PNL în 2014, la alegerile europarlamentare, când a fost înlocuit pe ultima sută de metri cu Daniel Buda, cel care acum îi ţine spatele lui Sorin Moldovan.

Ultimele Stiri
abonare newsletter