Politică

Candidaţii PSD la Parlament, anunţaţi la sfârşitul lunii

Social democraţii clujeni mai au timp până în 20 septembrie să îşi definitiveze lista candidaţilor pentru Parlament.

Ca şi liberalii, şi social democraţii clujeni întârzie anunţarea candidaţilor la Parlament. Cu trei luni înainte de alegerile parlamentare aceştia îşi negociază încă poziţia pe un loc eligibil. Deocamdată numele aspiranților PSD la un fotoliu de parlamentar sunt ținute la secret, însă cert este că printre aceştia se vor regăsi și câteva surprize.

Cel mai probabil, noua structură de conducere va aduce şi nume noi pe lista pentru Legislativ, în timp ce aleşii “veşnici” ar putea să nu se mai regăsească pe listă.


De asemenea, o noutate la acest scrutin ar putea fi o colaborare între PSD şi PSRO (partidul lui Mircea Geoană), zilele acestea având loc discuţii între liderii celor două partide, la nivel naţional.

Fără “şifonaţi” pe lista pentru Parlament

În prezent, PSD Cluj are trei parlamentari- doi deputați (Aurelia Cristea și Cornel Itu) și un senator-Alexandru Cordoș, însă rămâne de văzut care dintre aceștia se va mai regăsi pe listă, având în vedere că unii dintre ei au o imagine “șifonată”. Senatorul Alexandru Cordoș este judecat într-un caz de corupție, iar Aurelia Cristea a ieșit destul de “șifonată” după ce a fost retrasă din cursa pentru alegerile locale, fiind înlocuită cu Octavian Buzoianu pe ultima sută de metri.


De altfel, Aurelia Cristea a anunțat recent că nu intenționează să candideze pentru încă un mandat la Parlamentul României.  Un nume aflat tot mai des pe buzele tuturor este cel al noului lider al PSD Cluj, Horia Nasra.

Criteriul pe care noul lider al PSD Cluj îl are în vedere este cel al meritocrației. Între timp însă social democrații au început şi reorganzările în câteva filiale.


Tensiuni în PNL?

Şi în tabăra foştilor PDL-işti se negociază în această perioadă poziţiile eligibile pentru Parlament. Foştii democrat liberali şi vechi liberali se întrunesc în aceste săptămâni pentru a-şi vota ordinea pe lista comună la alegerile parlamentare. Dacă vechii liberali au anunţat ordinea candidaţilor pe lista pentru Camera Deputaţilor şi Senat încă de acum o lună, în tabăra foştilor democrat liberali lucrurile nu sunt încă bătute în cuie.

Nume grele din fostul PDL se bat pentru loc un călduţ în Legislativ, astfel că nu este exclus ca vechii liberali să se trezească scoși din jocul locurilor eligibile. Dacă foştii democrat liberali trag de timp, vechii liberali aşteaptă însă să intre în campania electorală care se apropie.


Ultimul termen limită anunţat la nivel naţional pentru stabilirea candidaţilor la parlamentare a fost 1 octombrie. Liderii de la Cluj spun însă că nu există un termen prestabilit în ce priveşte lista acestora. La sfârşitul săptămânii, liberalii se vor întruni în plen comun pentru a vota o ordine pe lista comună a celor două tabere.

Ultimele Stiri
abonare newsletter