Politică

PMP îi cere lui Cioloş să modifice din nou legislaţia electorală pentru a scoate CNP-ul din listele de semnături

Preşedintele executiv al PMP Valeriu Steriu i-a cerut luni premierului Dacian Cioloş să modifice legislaţia electorală, respectiv să elimine, prin ordonanţă de urgenţă, CNP-ul susţinătorilor din datele necesare pentru listele de susţinere a candidaţilor la alegerile parlamentare.

''Un prim obstacol îl avem în momentul de faţă prin ceea ce înseamnă modificări necesare imediat în legislaţia electorală. Legea 208 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor are o eroare materială, anume faptul că în art. 54, alin 5 se precizează că lista susţinătorilor (...) care, în actuala lege indică faptul că susţinătorul trebuie să-şi treacă şi CNP. În lege se specifică, iar mai apoi, în anexa la Lege, se prezintă un tabel care nu mai are acest cod numeric personal'', a declarat Valeriu Steriu.

El a susţinut că această prevedere încalcă legea cu privire la protecţia datelor cu caracter personal.


''Adresăm o scrisoare primului ministru pentru a adopta o ordonanţă de urgenţă pentru a modifica acest lucru. CNP nu trebuie să apară în listele de susţinători. Trebuie respectate dispoziţiile Legii 677/2001'', a mai spus Steriu.

El a făcut apel la guvernanţi şi în privinţa calităţii hârtiei pe care sunt tipărite buletinele de vot, susţinând că slaba calitate a acesteia a dus la anularea unui număr de circa 1,2 milioane de voturi la alegerile locale.


Acest ultim scrutin a fost marcat de scandaluri privind posibila falsificare a semnăturilor de susţinere ale unora dintre candidaţi.

Ultimele Stiri
abonare newsletter