Politică

Foştii PDL-işti trag de timp cu lista candidaţiIor la Parlament

Deşi iniţial au stabilit ca data limită pentru întocmirea ordinii pe lista pentru parlamentare să fie 21 august, cele două tabere al noului mare PNL nu reuşesc să ajungă la un consens.

La Cluj, noul mare PNL funcţionează tot ca înainte. Deşi acum există un singur preşedinte, foştii pedelişti şi vechii liberali îşi stabilesc candidaţii în şedinţe separate.

Liberalii se înrunesc abia săpămâna viioare în şedinţă de Birou Permanent Judeţean, iar data până la care au decis să îşi bată candidaţii la Parlament “în cuie’’ este jumătatea lunii septembrie.


Ca şi vechii liberali, foştii pedelişti au venit cu propuneri noi. Printre cei care îşi doresc un mandat în Parlament se regăsesc fostul primar de la Turda Tudor Ştefănie, (care de altfel nici nu şi-a dorit să mai candideze la locale, visând la un mandat în Legislativ), Florin Stamatian, consilier local şi fost prefect sau consilierii judeţeni Călin Tuluc şi Mariana Leş. Pe lista ex-pedeliştilor care vor în Parlament mai figurează consilierii locali Ionică Pop şi Mihaela Suciu, precum şi fostul europarlamentar Rareş Niculescu.

Vă  reamintim, şi din partea fostului senator Alin Tişe există o intenţie de a candida la parlamentare, aşa cum Monitorul de Cluj a scris recent, însă acesta a susţinut în repetate rânduri că nu va renunţa la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean pentru un mandat în Parlament. Rămâne astfel de văzut dacă nu se va răzgândi până la alegeri.


Între timp însă, de pe lista vechilor liberali au dispărut câteva nume. Deşi iniţial era unul dintre vechii liberali care şi-au depus intenţia de a candida pentru un mandat în Camera Deputaţilor, viceprimarul Dan Tarcea a anunţat că nu va părăsi funcţia de viceprimar al municipiului Cluj-Napoca pentru un mandat în Parlament.

Dan Tarcea a anunțat pe contul său de Facebook că este onorat să fie validat pe o poziție eligibilă pentru Camera Deputaților, dar rămâne la Cluj să își ducă la capăt mandatul de viceprimar. Tarcea a fost urmat de Dorin Lojigan, primar ul municipiului Câmpia Turzii.


Primul pe lista vechilor liberali pentru Camera Deputaţilor este deputatul Adrian Oros, urmat de Marius Mânzat, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj şi Mircea Abrudean.

Pe lista pentru Senat primele locuri sunt ocupate de Marius Nicoară şi Gabriel Gârboan.

abonare newsletter