Politică

Sondaj PNL: Dacian Cioloş, 30%. Miniştrii tehnocraţi, între 5-10%, PSD scor de 43%, PNL 29%, USR 10%

Comisia de unificare a PNL a discutat, marţi, sondajele de opinie comandate de partid potrivit cărora premierul Dacian Cioloş ar avea în jur de 43% din intenţiile de vot în sondajul pentru Bucureşti şi 30% în sondajul naţional, au declarat surse din PNL.

Surse din PNL au declarat pentru MEDIAFAX că miniştrii tehnocraţi au obţinut scoruri mult mai mici decât Dacian Cioloş în sondajele comandate de PNL. 

Potrivit unor surse, ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu este cotat cu 9%, la fel ca vicepremierul Vasile Dîncu, în timp ce ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea şi ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru au doar 2%, iar vicepremierul Costin Borc 1%.


De asemenea, la întrebarea care este ministrul pe care îl apreciaţi cel mai mult, 46% au răspuns niciunul.

Liberalii l-au invitat de mai multe ori pe Dacian Cioloş să facă parte din partid. Cea mai recentă declaraţie este cea a liderului PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, care a spus că l-ar dori premier şi după alegerile parlamentare, chiar dacă nu se va înscrie în partid. Buşoi a mai spus că PNL este deschis pentru candidatura unor membri ai Cabinetului Cioloş, pe listele partidului.


Ministrul Fondurilor Europene Cristian Ghinea a declarat duminică, întrebat în legătură cu o eventuală candidatură la alegerile parlamentare, că acest lucru va fi într-o formulă pe care o va decide premierul Dacian Cioloş, dacă va fi cazul.

Preşedintele PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, a declarat, marţi, că potrivit sondajelor comandate de partid, la nivelul Capitalei, PSD are un scor de 43%, PNL 29%, USR 10%, ALDE 7% şi PMP 5%, în timp ce la nivel naţional PSD are 37%, PNL 31% şi USR 4%.


„Sondajul pe Bucureşti a fost prezentat şi au fost prezentate şi rezultatele sondajului naţional, cel puţin intenţia de vot. Sondajul pe Bucureşti a fost desfăşurat între 11 şi 19 august de către Institutul CURS, în Bucureşti, pe 800 de respondenţi cu o marjă de eroare de sub 3% şi au rezultat câteva concluzii foarte interesante de care vom ţine cont în strategia noastră politică din această toamnă. În ceea ce priveşte scorurile partidelor, în Bucureşti, sondajul a relevat următoarele rezultate: PSD 43%, PNL 29%, USR 10%, ALDE 7% şi PMP 5%”, a declarat preşedintele PNL Bucureşti, la finalul şedinţei Comisiei de unificare a partidului.

Cristian Buşoi a afirmat că, la nivel naţional într-un sondaj făcut în aceeaşi perioadă, de către Novel Researc, PSD are 37%, PNL 31%, USR 4%.


Liderul PNL Bucureşti a afirmat că cifele din sondaje contrazic „aşa zisele analize” care spun că după pierderea alegerilor locale PNL a înregistrat un recul şi că partidul se zbate la scoruri de o cifră sau puţin peste 10%.

„Sunt doar intoxicări de presă. (…) PSD doar dă pe surse şi falsifică sursele, PNL îşi asumă sondajele”, a spus Buşoi.


Sondajul pentru Bucureşti a arătat că este pentru prima dată când sănătatea a devenit prioritatea numărul 1 a cetăţenilor, în restul sondajelor economia şi locurile de muncă aflându-se pe primul loc. „21% dintre respondenţi au fost preocupaţi de sistemul de sănătate, 17% economia, corupţia 16%, nivelul pensiilor 10%”, a spus liderul PNL Bucureşti.

Buşoi a declarat că PNL transformă într-o temă prioritară dublarea salariilor medicilor în următorii doi ani, după ce 40% dintre respondenţi au declarat că sunt de acord cu această măsură, 36 de acord, în timp ce doar 12% sunt parţial în dezacord şi 6% foarte în dezacord.

Etichete: dacian ciolos
Ultimele Stiri
abonare newsletter