Politică

Prună, despre primarii penali: Nu putem reglementa prin lege bunul simţ

„Noi nu putem reglementa la nivel de legislaţie bunul simţ", a declarat ieri ministrul Justiţiei, Raluca Prună, referitor la situaţia politicienilor „penali" care candidează şi, de multe ori, şi câştigă noi mandate, unii chiar din puşcărie.

Prună, despre primarii penali: Nu putem reglementa prin lege bunul simţ Prună, despre primarii penali: Nu putem reglementa prin lege bunul simţ

Singurul mod prin care pot fi sancţionate aceste anomalii ar fi votul fiecărui cetăţean, a adăugat Prună.

„Persoana care este în cursul unei cercetări penale sau al urmăririi penale şi care nu este încă o persoană condamnată este prezumată nevinovată. Acum noi nu putem reglementa la nivel de legislaţie, cum să spun, bunul simţ — faptul că dacă eu mă aflu într-o procedură penală ar fi bine, poate, să nu mă mai erijez într-un model pentru societate şi să mă prezint drept candidat care să conducă cetatea. Să conduc cetatea către ce? Noi nu putem legifera asta, cred că modul prin care putem sancţiona acest lucru este fiecare cu votul său", a spus ministrul Justiţiei la postul public de radio, potrivit gandul.info.


Această situaţie „aproape că pare avantajoasă", atât timp cât persoane care fie sunt urmărite penal, fie sunt condamnate, se prezintă pe liste în alegeri şi ajung chiar să fie primari, adaugă Raluca Prună. În acelaşi timp, ministrul Justiţiei a vorbit despre planurile pentru conturarea unui cadru legislativ care să permită ca produsul infracţiunii să fie confiscat, atunci când vorbim, de pildă, despre evaziunea fiscală sau alte astfel de nereguli economice.

Ultimele Stiri
abonare newsletter