Politică

PNL rămâne cu doi președinți până la anul

PNL nu va avea un președinte unic în 2016. Este anunțul făcut de actualii co-președinți ai partidului, Alina Gorghiu și Vasile Blaga, care au declarat la întrebările repetate ale presei că un Congres al PNL pentru alegerea unui președinte unic nu va exista în acest an.

Potrivit stiripesurse.ro, declarațiile vin pe fondul declarațiilor secretarului general al partidului, Ilie Bolojan, care a precizat săptămâna trecută că partidului are nevoie de o conducere unică și că în absența ei lucrurile nu vor sta foarte bine la alegerile parlamentare.

Reacția celor doi co-președinți a fost una de respingere totală a variantei:


Vasile Blaga: ”Noi vom ajunge la o concluzie la momentul potrivit. Nu am avut până acum această discuție și cea mai bună soluție pe care o vom identifica cu ea vom merge. Acum prioritatea noastra este desemnarea. Eu nu cred ca e nevoie de un congres în această perioadă!”

Alina Gorghiu: ”Văd că asta este preocuparea mai mare a presei decât a noastră. Noi avem proiecte importante și le vom discuta și de acum încolo.”


La insistențele presei dacă trebuie sau nu președinte unic, Alina Gorghiu a susținut că în calendarul oficial al fuziunii dintre PNL și PDL se spune în 2017: ”Discuții despre această variantă le vom avea în partid, pentru noi acum tema președintelui unic nu este de actualitate.”, a mai spus ea.

abonare newsletter