Politică

Contestatarii lui Nasra la şefia PSD Cluj nu au fost primiţi de Dragnea

Nume sonore din PSD Cluj au plecat astăzi să se întâlnească cu Liviu Dragnea pentru a-i cere numirea unui alt preşedinte interimar al filialei judeţene în locul lui Horia Nasra. Întâlnirea a fost iniţial programată pe marţi după-amiază însă a fost devansată cu o zi. Surpriză: Dragnea l-a trimis pe secretarul general al partidului să întâmpine delegaţia de la Cluj în frunte cu primăriţa din Chinteni, Lucia Suciu.

Lucia Suciu, Remus Lăpuşan, parlamentarii Cornel Itu şi Alexandru Cordoş, consilierul judeţean Vasile Sălătioan, Dan Canta sau Ioan Oleleu sperau să se întâlnească astăzi cu preşedintele PSD Liviu Dragnea pentru a-i cere să numească un parlamentar de Cluj ca preşedinte interimar al PSD Cluj.

“Dorim să fim reprezentaţi, ca preşedinte interimar, de unul dintre parlamentarii noştri, aşa cum s-a procedat şi în alte judeţe. Dacă nu, atunci să fie desemnat ca interimar un coleg din conducerea centrală de la Bucureşti în perioada cât pregătim Conferinţa Judeţeană de alegeri a PSD Cluj. Dorim un preşedinte validat de Conferinţa Judeţeană care să aibă loc în maximum o lună. Nu putem avea o numire peste noapte, cea a lui Horia Nasra, fără să fie consultată filiala PSD Cluj”, spunea în urmă cu câteva zile Lucia Suciu.


Liviu Dragnea l-a trimis în schimb la întâlnirea cu PSD-iştii clujeni pe secretarul general al partidului Marian Neacşu.

“Nu s-a decis nimic la întâlnirea cu Neacşu. A fost doar o întâlnire preliminară în care noi ne-am spus problemele pentru care ne-am deplasat la Bucureşti. Cu siguranţă ne vom întâlni cu Liviu Dragnea mâine”, au declarat surse participante la întâlnire pentru Monitorul de Cluj.


Ce nu ştiu contestatarii lui Horia Nasra este că, tot mâine, Liviu Dragnea se va întâlni cu cel pe care l-a numit preşedinte interimar al filialei de la Cluj. Horia Nasra a plecat şi el spre Bucureşti, unde în cursul zilei de mâine, se va întâlni cu preşedintele PSD pentru a-i prezenta un program politic pentru reorganizarea partidului pe plan local.

“Mâine mă voi întâlni cu colegii din partid şi cu Liviu Dragnea. Eu îmi respect toţi colegii. Sunt sigur că după ce vremea se va mai răci, că a fost caniculă, vom ajunge la un consens în privinţa construcţiei politice. Am idei pentru un program politic care o să facă bine clujenilor, program pe care îl voi prezenta şi mâine conducerii centrale. Eu le doresc colegilor mei care s-au întâlnit sau se vor întâlni cu preşedintele PSD drum bun şi la dus şi la întors”, a spus Horia Nasra pentru Monitorul de Cluj.


Este foarte puţin probabil, şi în cazul în care delegaţia clujeană ajunge să se întâlnească cu Liviu Dragnea, ca acesta să îşi schimbe poziţia, având în vedere că numirea lui Horia Nasra la şefia PSD Cluj s-a făcut în cadrul Comitetului Executiv Naţional (CEx) al PSD. Pentru numirea altui preşedinte interimar ar trebui convocat un alt CEx care să decidă în consecinţă, fapt greu de crezut.

PSD Cluj îi cere preşedintelui partidului, Liviu Dragnea, numirea unui alt preşedinte interimar al filialei judeţene în locul lui Horia Nasra, pe motiv că decizia de numire a acestuia în locul lui Remus Lăpuşan s-a luat fără consultarea organizaţiei.


Primarul comunei Chinteni, Lucia Suciu, a declarat, vineri, presei, în urma unei şedinţe la care au participat circa 30 de membri ai fostului Birou Permanent Judeţean al PSD Cluj, desfiinţat în urma rezultatelor alegerilor locale, că ar trebui numit un parlamentar de Cluj ca preşedinte interimar sau un reprezentant al conducerii centrale a partidului.

La CEx al PSD de la Târgovişte, Remus Lăpuşan a demisionat din funcţie alături de mai mulţi lideri de filiale judeţene, iar Biroul Permanent Judeţean al PSD Cluj a fost desfiinţat. Lăpuşan a declarat că propunerea ca Horia Nasra să preia funcţia de preşedinte al PSD Cluj a venit din partea liderului partidului, Liviu Dragnea.


Remus Lăpuşan a deţinut funcţia de preşedinte al PSD Cluj din anul 2010, după ce a condus anterior filiala municipală Cluj-Napoca a PSD şi organizaţia de tineret, TSD Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter