Politică

ALEGERI LOCALE 2016 Remus Lăpuşan (PSD): În Cluj am obţinut un rezultat bun; avem trei primari de municipii

Preşedintele PSD Cluj, Remus Lăpuşan, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că partidul său a obţinut un rezultat bun în judeţul Cluj şi a spus că că PSD a obţinut un număr semnificativ mai mare de primari şi de consilieri judeţeni.

“În acest moment am câştigat şi avem trei primari de municipii: Dej, unde Morar Costan a câştigat cu 62%, municipiul Turda, unde a câştigat Matei Cristian, şi Gherla, unde a câştigat Ioan Năsălean. Am pierdut municipiul Câmpia Turzii, dar am câştigat în schimb Turda şi Gherla. De asemenea, avem 30 de comune pe care le-am câştigat. Avem primării câştigate cu scoruri foarte mari. Din cele 30 de comune, 10 sunt nou câştigate. Noi avem acum 23 de primari în funcţie şi o să avem 33 de primari. Toţi primarii PSD care au fost în funcţie şi au candidat şi-au reînnoit mandatul, nu avem niciunul care să fi pierdut. Primăriile noi care au fost câştigate de PSD sunt Feleacu, Mica, Sănduleşti, Beliş, Luna, Aşchileu, Jucu, Mănăstireni, Ceanu Mare, Mărişel”, a spus Remus Lăpuşan.

El a mai spus că din datele parţiale pe care le are la dispoziţie, fiindcă nu a fost încheiată numărătoarea paralelă, la votul pentru CJ Cluj organizaţia pe care o conduce a câştigat 12-13 consilieri.


„Acum avem opt consilieri judeţeni şi probabil că o să avem 12 sau 13, deci o să creştem cu cel puţin cu 50% la Consiliul Judeţean. În CJ Cluj o să fie trei partide: PSD, UDMR şi PNL. La votul politic pe judeţ o să fim undeva la 27%, PNL are în jur de 39%, iar UDMR are 16%”, a completat Lăpuşan.

Ultimele Stiri
abonare newsletter