Politică

ALEGERI LOCALE 2016 PNL obţine cele mai multe voturi pentru Consiliul Judeţean şi Consiliul Local Cluj-Napoca, dar pierde primării importante din judeţ

PNL a câştigat alegerile pentru Consiliul Local Cluj-Napoca cu 50% din voturi şi pentru Consiliul Judeţan Cluj cu 38 de procente, în timp ce Emil Boc a obţinut 68%, potrivit numărătorii paralele a PNL Cluj.

Emil Boc a fost reales în funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca, el obţinând duminică circa 68% din voturi, iar PNL a câştigat alegerile pentru CL Cluj-Napoca şi Consiliul Judeţean Cluj, cu 50%, respectiv 38%, arată datele numărătorii paralele făcute de PNL Cluj.

Reprezentanţii PNL Cluj au declarat, luni, că, potrivit numărătorii paralele efectuate la sediul filialei, Emil Boc a câştigat detaşat alegerile cu circa 68% din voturi.


De asemenea, la Consiliul Local Cluj-Napoca, PNL ar fi obţinut peste 50% din voturi, şi s-a clasat pe primul loc, în timp ce la Consiliul Judeţean Cluj, după numărarea a 627 de secţii de votare din cele 656 de la nivel judeţean, PNL avea peste 38% din voturi, clasându-se tot pe primul loc, urmat de PSD.

Potrivit numărătorii paralele a PNL Cluj, pe lângă Primăria Cluj-Napoca, liberalii păstrează şi Primăria oraşului Huedin, câştigată de Mircea Moroşan, şi câştigă, în plus, Primăria Câmpia Turzii, prin candidatul Dorin Lojigan.


În urma alegerilor de duminică, liberalii au pierdut, însă, Primăria Turda, unde candidatul lor, primarul în funcţie, Tudor Ştefănie, a fost învins de candidatul PSD, Cristian Matei, dar şi Primăria Gherla, unde primarul PNL Marius Sabo a obţinut mai puţine voturi decât candidatul PSD, Ioan Neselean.

Primăria Dej a fost câştigată de candidatul PSD, Costan Morar, care era primar al municipiului.


PNL ar fi obţinut în judeţul Cluj 37 de posturi de primar raportat la 81 de unităţi administrativ teritoriale.

Potrivit sondajului IRES, Emil Boc a câştigat, la Cluj-Napoca, un nou mandat de primar, cu 69,1%. Pe locul al doilea s-ar afla candidatul UDMR, Horvath Anna, cu 10,8%, iar pe locul al treilea, candidatul independent Octavian Buzoianu (8,8%), susţinut de PSD+ALDE, UNPR, PNŢCD, PND şi PRM.


Potrivit aceluiaşi exit-poll realizat de IRES, pentru Consiliul local Cluj-Napoca, PNL ar fi obţinut 55,5%, urmat de UDMR (15,4%), PSD+ALDE (14,3%), iar restul formaţiunilor au obţinut sub 5%.

Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Cluj va anunţa primele rezultate parţiale luni la ora 10.

Ultimele Stiri
abonare newsletter